Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Червень » 21 » 21 червня в ЛНМУ ім. Данила Галицького відбулося Свято урочистого випуску лікарів та провізорів
17:48
21 червня в ЛНМУ ім. Данила Галицького відбулося Свято урочистого випуску лікарів та провізорів

ГІДНЕ  ПОПОВНЕННЯ 

 З нагоди свята сьогодні на  

 Університетській площі, де 

 зібралися всі його учасники,  

 було піднято Державний Прапор

 України, встановлена хоругва

 Університету, а біля неї - 

 Почесна варта у національних 

 строях. 


Під звучання Козацького маршу на площу у мантіях вийшли члени ректорату та Вченої ради.


Урочисте засідання Вченої ради відкрив ректор Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького, член-кореспондент НАМН України, заслужений працівник ВШ України, лауреат  Державної премії України, доктор фармацевтичних наук, професор Борис Зіменковський.

На Святі були присутні гості – заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Ірина Федорівна Романів, депутат Львівської обласної ради, голова постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Ярослав Дмитрович Качмарик, заступник міського голови м. Львова Василь Михайлович Косів, т.в.о. директора Департаменту охорони здоров’я ЛОДА Орест Миколайович Середа, начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Іванович Зуб.


 

На свято були запрошені і духовні особи, зокрема, Його Високопреосвященство Архієпископ і Митрополит Львівський Владика Ігор (Возняк), Його Преосвященство Керуючий Львівською єпархією УПЦ, Єпископ Львівський і Галицький Філарет,представники установ та організацій медичного профілю, професорсько-викладацького складу ЛНМУ імені Данила Галицького, куратори академічних груп сьогоднішніх випускників, батьки та ін.

Після виконання Державного Гімну України ректор Університету, професор Борис Семенович Зіменковський виступив з промовою, у якій зокрема, зазначив, що «зі стін Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького вирушає у самостійну професійну та життєву дорогу 222-й випуск лікарів і провізорів. Знаменно, що наступний рік – ювілейний, виповнюється 230 років нашої Alma Mater», зазначив ректор. – «Перший випуск лікарів у Львівському університеті складав лише 16 осіб, а сьогодні дипломи отримують 876 лікарів і провізорів. Впевнений, що послами доброї волі університету у світі стануть сьогоднішні ті 89 випускників-іноземців з 22 країн Європи, Америка, Азії та Африки, які повезуть у свої країни набуті професійні знання та пам’ять про Львів і про наш університет».


У своєму виступі ректор Університету, професор Борис Семенович Зіменковський підкреслив, що «зараз в охороні здоров’я України активно впроваджуються засади страхової і сімейної медицини, створюються потужні лікувально-діагностичні центри та університетські лікарні, відбувається інтенсивне оснащення новітнім медичним обладнанням та лікувальними технологіями для досягнення рівня медичної допомоги, який би влаштовував і лікаря, і пацієнта, і суспільство в цілому. Переконаний, що у цій роботі ми можемо розраховувати на ваше молоде завзяття та напружену працю. Пам’ятайте, що пацієнт хоче  мати справу з лікарем, який для нього був би незаперечним авторитетом і гідною захоплення особистістю».

На завершення ректор Університету, професор Борис Семенович Зіменковський побажав випускникам «сповна скористатись здобутими в університеті знаннями, іти у світ лише дорогами добра, принциповості та гідності, чесності та працелюбності. Нам, вашим учителям, – зазначив він, – хочеться, щоб ви були успішними в житті, досягли досконалості в професійній діяльності, були щасливими від результатів своєї роботи. Дорожіть своїм ім’ям та ім’ям Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького!»


Вітання Міністра охорони здоров’я України, чле­на-кореспондента Національної академії медичних наук Ук­раїни,
доктора медичних наук, професора Р.В. БОГАТИРЬОВОЇ випускникам вищих медичних та фармацевтичних навчальних закладів
зачитав проректор з науково-педагогічної роботи, академік АН ВО України, професор Анатолій Васильович Магльований.

Перший проректор з науково-педагогічної роботи, академік АН ВО України, професор Мечислав Романович Гжегоцький за дорученням ректора запросив до виступів гостей свята. 



З вітальними словами виступили заступник голови Львівської обласної державної адміністрації І.Ф. Романів, депутат Львівської обласної ради, голова постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Я.Д. Качмарик, заступник міського голови м. Львова В.М. Косів, якіпобажали випускникам щасливої професійної до­роги, доброго здоро­в'я, Бо­жої милості, успіхів, життєвої наснаги, моло­дого завзяття в роз­бу­дові вітчизняної ме­дицини.

Відтак відбулося святкове театралізоване дійство за участю легендарного грецького лікаря, «батька медицини»  Гіппократа(актор Василь Мицько). У сце­нарій вистави вплелися урочисті слова Клятви лікаря України, яку промовила  випуск­ниця Університету  Соломія Коваль (медичний факультет №1) та Клятви про­візора Ук­раїни -  Ольга Вознюк  (фармацевтичний факультет). Ведучим театралізованого дійства був народний артист України Сергій Кустов.


Сердечний уклін та щира подяка викладачам, наставникам, батькам від українських випускників про­звучали у виступі Назара Негрича (медичний факультет №2), слово подяки від іноземних випускників висловила Анна Грала (Республіка Польща, стоматологічний факультет).


Під музичний супровід української народної пісні «Гей у лузі червона калина» відбулася церемонія урочистого покладання квітів випускниками С. Коваль та Н. Негричем до пам’ятника загиблим лікарям.

Відтак до ви­пуск­ників звернулися Його Високопреосвященство Архієпископ і Митрополит Львівський Владика Ігор(Возняк), Його Преосвященство Керуючий Львівською єпархією УПЦ, Єпископ Львівський і Галицький Філарет, які благословили випускників 2013 року в добру путь. Благословення завершилося духовним гімном України «Боже Великий, Єдиний».

На завершення Урочистої Вченої ради ЛНМУ ім. Данила Галицького, присвяченої випуску лікарів та провізорів, перший проректор з науково-педагогічної роботи Університету, професор М.Р. Гжегоцький запросив випускників та гостей свята на урочисті засідання Вчених рад факультетів для вручення дипломів про вищу освіту. 

Прес-центр ЛНМУ імені Данила Галицького, 

Андріана Гриновець

Фото - www.meduniv.lviv.ua

Джерело: 

http://www.meduniv.lviv.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=2018%3An210613&catid=1%3Alatest-news&Itemid=50&lang=uk

 

Переглядів: 1195 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 01:23
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024