Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Червень » 25 » Порадня Юлії Поліщук, медичної патронажної сестри Личаківської РО ТЧХ м. Львова: метеозалежність – як захиститись
09:03
Порадня Юлії Поліщук, медичної патронажної сестри Личаківської РО ТЧХ м. Львова: метеозалежність – як захиститись

                                                                                           ЯК  ЗАХИЩАТИСЬ ВІД  ПРИМХ  ПОГОДИ?


У своїй «Порадні» Юлія Поліщук, 

патронажна медична сестра 

Личаківської  РО ТЧХ м. Львова 

(на знімку), розповідає про те, що 

треба знати тим, хто відчуває 

метеозалежність?





 

                                                                        На знімку: Юлія Поліщук у Баварії восени 2012 р.

Від змін температури, тиску, опадів залежать усі люди – більшою або меншою мірою, адже всі ми – частина природи. Хоча частіше страждають жінки, діти та люди похилого віку. Найкраще звернутися до лікаря, але я знаю елементарні фізичні вправи, які допоможуть вам долати метеозалежність у дні негоди, зокрема офісним працівникам.

Хоч метеозалежність і визнана медичною наукою, як хвороба, та окремої статистики хворих цього напрямку немає зовсім. А це - неправильно, тому що чутливість до перепадів погоди супроводжується дуже часто серйозними серцевими хворобами, які даються взнаки і хворим, і нам, медичному персоналу.

А ще на зміну погоди ми фіксуємо у пацієнтів стрибки артеріального тиску, чуємо скарги на біль у серці, а це частий пульс, пітливість, млявість, втрата свідомості... Особливо болісно перепади відчувають люди з хронічними хворобами серця, хоча на погодні умови реагують усі, але з поважним віком – набагато гостріше.

Та все ж метеозалежність – не вирок: чутливість зменшиться від загартовування – контрастних душів та обливання. А коли симптоми загострюються – треба багато пити.

Раджу вам також навчитися… заспокоювати дихання. А потім – братися за елементарний масаж. Потрібно розслабити обличчя та опустити плечі, далі масувати ямки біля вух. Такий масаж має тривати  30 - 40 секунд. Дальше треба зробити рух ніби ви одягаєте окуляри, провести руками по скронях і потримати хвильку руки на потилиці.

У пригоді стане і вправа із масуванням обличчя над губами та бородою. Другу руку треба тримати біля пупка. Потім – навпаки. Якщо ваш організм у будь-який спосіб відгукнеться на цю вправу, значить вдалося налаштувати його на ту хвилю, яка в даний час є панівною у природи.

Екологи запевняють нас, що дбайливе ставлення до довкілля, запобігає різким перепадам погоди. А отже, зменшує пресінг на нашу здатність до метеочутливості.

Бажаю всім доброго здоров'я! І в жодному разі не піддаватися примхам погоди!


Фото – з фотоархіву автора

Юлія Поліщук,

патронажна медична сестра Червоного Хреста

Переглядів: 616 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 13:23
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024