Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Червень » 25 » Екологічне лихо вимагає уваги: на Львівщині майже 1000 га заросла небезпечним борщовиком
18:05
Екологічне лихо вимагає уваги: на Львівщині майже 1000 га заросла небезпечним борщовиком

ЗЕЛЕНА  НЕЧИСТЬ


 Львівські лікарі стверджують, що цьогоріч уже мали

 пацієнтів, «попечених» рослиною-паразитом борщовиком. 

 Натомість місцева влада лише гадає, як знищити небезпечні

 зарослі, що охопили на Львівщині вже майже тисячу 

 гектарів.






Про це повідомили журналісти програми «Погляд на тиждень» телеканалу ZIK.

У Львові  борщівник росте  у Снопківському парку, біля самого стадіону «Україна», у парку «Знесіння». Чимало його біля перехрестя вулиць Стрийська-Наукова.

Як пояснює Володимир Чешинський, головний інженер ЛКП «Зелений Львів», знищити борщовик складно, адже висіяне насіння може зберігатися у землі до 12 років і вже потім проростати. Ускладнює завдання і неможливість використовувати хімікати біля паркових зон. Тут борщовик можна  лише скошувати, до того ж до початку періоду цвітіння.

На Львівщині рослина окупувала 923 гектари. Найбільше -  у Дрогобицькому та Радехівському районах. Варто зазначити, що в області планували почати боротьбу з борщовиком ще торік.

Тоді була розроблена спеціальна програма, на реалізацію якої мали витратити 99 тисяч гривень. Та, за словами Ганни Башти, заступника директора Департаменту екології та природних ресурсів у Львівській області, з невідомих причин гроші фінансове управління коштів не виділило. Тож виконання заходу перенесли на цей рік.

Загалом, експерти називають борщовик проблемою не лише масштабу Львівської області, а й цілої України. Багато його на Прикарпатті та Закарпатті. Так, лише минулого тижня, на сесії Івано-Франкіської ОДА заговорили про створення спеціальної програми знищення борщовика.

А тим часом лікарі радять оминати  будь-які незнайомі рослини. Саме зараз борщовик найнебезпечніший. Якщо сік рослини  потрапить на шкіру, то під дією сонця він здатен спричинити опіки 2-го ступеню.

«Прихована небезпека в тім, що людина не відчуває контакту з борщовиком, а лише з часом бачить наслідки, - зазначив Роман Хомечко, лікар-дерматолог. – Відтак якщо контакт відбувся і ви це помітили, варто одразу прикрити уражене місце від сонця».

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело - http://zik.ua/ua/news/2013/06/25/416021


На цю ж тему:

1.     На Львівщині на Святу Страдецьку гору зазіхає смертоносний бур’ян - http://zik.ua/ua/news/2013/06/27/416444

 

 

Переглядів: 1029 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 16:14
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024