Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Червень » 29 » Новини медицини: "рідну" печінку для пересадки учені створюють зі... свинячої
12:25
Новини медицини: "рідну" печінку для пересадки учені створюють зі... свинячої

І  ЖОДНОГО ЧУДА!

Від найпершої в історії успішної трансплантації 1905 року (це була трансплантація рогівки, що її провів австрієць Едуард Цирм), - до трансплантації обличчя Жуаном Пере Барретом у Каталонії 2010 року, історія цих операцій є історією успіхів медицини, розповідає euronews.

Та найбільшою проблемою завжди була нестача органів для трансплантації. Одним зі шляхів її розв'язання може бути вирощування органів у лабораторії. Такі органи вже пересаджуються пацієнтам. Але створення складних частин тіла і далі є викликом. Дослідники нині використовують печінку свині, аби знайти шлях до створення частин людського тіла.

Абріті Дал, дослідниця Університету Вейк Форест, штат Північна Кароліна:"Розмір печінки свині близький до розміру людської печінки. Тож якщо вилучити звідти клітини і замість них імплантувати людські, це може допомогти у справі нестачі органів, потрібних пацієнтам, що страждають на захворювання печінки або потребують нирки". Дослідники винайшли процес "розклітинення", що дозволяє вилучати свинячі клітини з печінки, залишаючи незмінною її структуру. Надія учених - на те, що якщо її наповнити людськими клітинами, то вони розростуться і розмножаться, створивши нормальну людську печінку.

Д-р Ентоні Етала, Університет Вейк Форест, штат Північна Кароліна:

"Багато різних видів клітин можуть творити ці тканини та органи, але для нас пріоритетом є використання власних клітин пацієнта, специфічних клітин органу пацієнта, бо його клітини вже знають, що треба робити. Клітини легенів уже знають, що вони - клітини легенів, тож вони створять клітину легенів для пацієнта, яку не буде відторгнуто".

Подібним шляхом у цій лабораторії намагаються створити і нирки...

 

Фото – з вільних джерел в Інтернеті

Джерело –

http://www.expres.ua/health/2013/06/26/89377-ridnu-pechinku-peresadky-ucheni-stvoryuyut-zi-svynyachoyi

Переглядів: 632 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 23.04.2024, 22:37
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024