Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Липень » 3 » Примхи погоди: літо цього року буде найспекотнішим за 11 років
19:32
Примхи погоди: літо цього року буде найспекотнішим за 11 років

СІЄСТА  ДЛЯ  УКРАЇНИ - НЕЗДІЙСНЕННА  МРІЯ



У липні і серпні українців чекає +40, а осінь настане тільки наприкінці жовтня. Вже з 4 липня в Україну повернеться задушлива спека. Вдень стовпчики термометрів нижче +30 градусів не опустяться, а дощів буде не так вже багато.










                                                                                         На знімку: Погода в липні і серпні буде дуже спекотною / AP


Хоч як важко повірити, але червневі +28 градусів у тіні - виявляється, не межа! Як обіцяють синоптики, липень і серпень будуть ще спекотніше і можуть побити рекорди, повідомляє Вести.

За прогнозами Гідрометцентру, температура в наступні два місяці по всій країні буде перевищувати норму на два-три градуси: «Середньодобова температура в липні складе +23-25 ​​градусів, але вдень стовпчики термометрів нижче +30 не опустяться», - сказала заступник начальника відділу метеопрогнозів Наталія Голеня.

При цьому, за її словами, протягом липня очікуються дощі та грози: «Найбільше їх буде в Карпатах, Криму, Кіровоградській і Дніпропетровській областях», - каже Голеня. Вона каже, що спека повернеться в країну вже 4 липня. «Вдень температура досягне +34 градусів, також на Правобережній Україні можливі дощі», - додала синоптик.

Перша половина серпня теж буде гарячої: «На півдні та сході - +30 градусів, на решті території - +20-26. Буде дуже сухо, а дощі якщо і будуть, то короткострокові », - говорить Наталія Голеня. У другій половині серпня спека піде на спад: «На півдні вона, правда, може зберегтися і далі, а на решті території почне холоднішати, особливо вночі - до +20-22 градусів».

До речі, синоптик заспокоює українців, схвильованих низкою стихійних лих (два смерчі під Одесою, землетрус і небувалий град в Кривому Розі), - мовляв, ніяких стихійних лих у найближчі два місяці не передбачається.


ТАКОГО НЕ БУЛО 11 РОКІВ


Народний синоптик Валерій Некрасов вважає, що це літо - найспекотніше в період з 2008-го по 2019 рік: «Я вирахував це по сонячної активності, а її цикл триває якраз 11 років», - каже Некрасов. За його прогнозами, з 10 липня по всій країні буде дуже жарко: «Температура почне підвищуватися до +35-36 градусів і поступово досягне +40. 21 липня на всій території чекаємо сильні грози з градом », - сказав Некрасов. До середини серпня, за його словами, температура повітря збережеться на рівні +37, з періодичними грозами і зливами. «З 15 серпня почне холоднішати - десь до +30. Але справжнього похолодання і приходу осені не варто чекати аж до другої половини жовтня », - каже Некрасов.

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

http://news.bigmir.net/ukraine/724951-Ukraincev-zhdet-samoe-zharkoe-leto-za-11-let

Переглядів: 786 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 10:05
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024