Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Липень » 5 » Гурт автентичної музики «Коралі» запрошує львів'ян та гостей міста на свято Купала
20:44
Гурт автентичної музики «Коралі» запрошує львів'ян та гостей міста на свято Купала

ПІДТРИМУЄМО  НАРОДНІ  ТРАДИЦІЇ


У Львові на свято Купала лунатимуть концерти автентичної  української  пісні від гурту «Коралі». Захід відбудеться 6 липня на території ресторанного комплексу «Гуцульська Гражда» (вул. В. Великого, 2а). Свято розпочнеться о 20 год. Вхід на свято буде вільний, щоб туди могли прийти всі охочі і долучитися до української музики.

 

 Гурт автентичної музики «Коралі» був заснований у Львові. Мета створення – відродити та продовжити народну музичну традицію, оживити старовинні мелодії, більшість яких записані самими учасницями гурту у багатьох фольклорно-етнографічних експедиціях. Його учасниці — Людмила Зборовська, Лариса Лукашенко та Галина Похилевич. Гурт постійно виступає на концертах, був учасником багатьох фестивалів і конкурсів в Україні та за кордоном (Польща, Литва, Німеччина та ін.).

«Для організації свята ми довго думали над місцем проведення заходу, адже, як відомо, обов'язковим атрибутом дійства є водоймище, яке грає ключову роль в проведенні свята. Таким чином, після довгих пошуків такого місця, ми звернулися до керівництва ресторану «Гуцульська Гражда», біля якого розташовано два чудових озерця, з прохання провести на їхній території Купальські забави, на що ми отримали позитивну відповідь» - Лариса Лукашенко, учасниця гурту.

У програмі «Коралівських вечорниць» на свято Купала є обрядові дійства для дівчат та хлопців: заплітання вінків під купальські пісні і запускання їх у воду, вбирання «Купайлиці», стрибки через вогнище та інші народні купальські розваги.

«Ми об’єднуємо традиції всієї України (етнічних її регіонів). Головним нашим завданням є відтворення забутих давніх звичаїв, що супроводжували  свята впродовж року. Хочемо за допомогою  співу, танців, обрядів донести до людей емоції щастя, радості» - наголосили учасники гурту.

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

http://city-adm.lviv.ua/portal-news/culture/212213-hurt-avtentychnoi-muzyky-korali-zaproshuie-lviv-ian-ta-hostei-mista-na-sviato-kupala

Переглядів: 791 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 10:50
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024