Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Липень » 8 » У Львові силами волонтерів із США відновлять дитячий майданчик
06:48
У Львові силами волонтерів із США відновлять дитячий майданчик

ЛІТО  МИЛОСЕРДЯ


У рамках соціальної кампанії «Відновимо майданчик 

разом» волонтери з української громади США, що

приїхали до України на місію, власними зусиллями 

відновлюватимуть спортивний скейт-майданчик на 

вул. Винниченка у Львові.







Про це повідомила прес-служба ЛМР.

Як зазначається, волонтери замінять пошкоджені елементи старих конструкцій майданчика, частини зовнішнього покриття рамп, поновлять зовнішнє кольорове облицювання елементів, за допомогою місцевих художників технікою графіті розпишуть бічні несучі стінки рамп.

«Молодь з радістю прийняла пропозицію попрацювати для оновлення спортивного дитячого майданчику для того, щоб було приємно відпочивати дітям, підліткам і щоб, відремонтувавши майданчик, зменшити ризик травмування тих, хто катається на гірках. На цьому майданчику ми повинні відремонтувати й почистити всі гірки, які у занедбаному стані. Також пофарбувати конструкції, встановити смітники. Наші дівчата прибирають сміття. Роботу ми розраховуємо на три дні. Сьогодні триває другий день. А у п’ятницю ми виїжджаємо на Закарпаття.

Нам дуже приємно, що ми мали можливість приїхати досить великою групою сюди, на Західну Україну. Ціль нашої місії, в першу чергу – благодійна діяльність. Це – допомога для дитячих будинків, будинків престарілих, праця з бездомними. Через цю акцію ми хочемо залишити маленький добрий слід у рідному місті. Всі ці молоді люди – діти емігрантів. Деякі з них народилися у США, деякі виїхали маленькими. Більшість із них ще не були в Україні. Це студенти коледжів, університетів. Вони з однієї нашої української громади міста Сієтл, де я є священиком.

Коли я був у Львові минулого року, то побачив цю потребу, і сам Бог поклав на серце таке організувати. Я думаю, це тільки початок цієї праці. Студенти самі збирали для цього кошти: працювали, робили акції (мийка машин), проводили розпродажі, продаж фруктів. Таким чином, тільки на благодійні цілі ними було зібрано 30 тис. доларів», – розповідає керівник місії, старший пастор Української церкви ХВЄ «Благодать» Степан Касянюк.

 

Волонтерка Анна з США додає: «Два роки тому я була у Мексиці, ми там також працюємо, допомагаємо дітям, і мені відкрилися очі на те, в яких умовах там люди живуть. Це було для мене великою стимуляцією, щоб допомагати людям. Мій дід дуже багато над тим працював. Він відповідав за всю місію з Україною у нашій церкві. Відсилали тисячі посилок. Він працював через організацію «Міст». Тут нам подобається більше, ніж у Києві. Люди у Львові кращі: добріші, щиріші».

Всі роботи американські волонтери проводитимуть власноруч, за участю та під керівництвом фахових спеціалістів. Також їм у цьому допомагатимуть львівські скейтбордисти, для яких скейт-майданчик вже став улюбленим місцем відпочинку.

«У літній період стартувала соціальна ініціатива «Відновимо майданчик разом». Вже був відновлений спортивний майданчик силами ініціативної групи мешканців по вул. Йосипа Сліпого. Там відновлено баскетбольне поле, лавки, встановлено смітники, здійснено реконструкцію турнікетів. Сьогодні маємо насправді унікальну ініціативу, оскільки люди, які не є львів’янами, показують львівській молоді, як можна організуватися і власними силами зробити добру річ. На це, можливо, і не потрібно дуже багато коштів, а потрібно, насправді, людей, які прийдуть і кожен візьме якусь частину роботи на себе. Тому молодь показала, як можна знайти ресурси, як можна організуватися, як можна разом зробити добру справу.

Всі роботи, що тут проводяться, попередньо були обговорені з молодими хлопцями, які безпосередньо користуються цими рампами, для того, щоб їх було правильно виконано, і в майбутньому підлітки могли їх безпечно використовувати для катання», – говорить начальник управління молоді, сім’ї та спорту ЛМР Володимир Шнайдер.

Скейт-майданчик на вул. Винниченка – це вже другий спортивний майданчик у місті, який відновлять у рамках соціальної кампанії «Відновимо майданчик разом» управління молоді, сім’ї та спорту ЛМР.

«У рамках цієї ініціативи в місті наступними майданчиками, які відновлять, будуть баскетбольний майданчик на стадіоні «Кастелівка» і спортивно-дитячий майданчик на вул. Марка Вовчка. Це найближчі плани. Ці майданчики будуть відновлюватися силами ініціативних людей на позабюджетні кошти», – додає Володимир Шнайдер.

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело - http://zik.ua/ua/news/2013/07/02/417218

Переглядів: 706 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 22:10
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024