Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Липень » 8 » Санітарний пост Личаківської РО ТЧХ м. Львова – у дії: чергування медичної патронажної сестри Галини Піскоровської
18:30
Санітарний пост Личаківської РО ТЧХ м. Львова – у дії: чергування медичної патронажної сестри Галини Піскоровської

СІЄСТА  ПО-УКРАЇНСЬКИ

Сьогоді у Львові припікало. Тож до Галини Піскоровської, патронажної медичної сестри Червоного Хреста, що чергувала на  санітарному посту навпроти офісу Личаківської РО ТЧХ м. Львова, пацієнти йшли і йшли...

 




                                                             На знімку: Галина Піскоровська працює з перехожими на санітарному посту

Одні перехожі міряли у неї – артеріальний тиск, інші – питали за журналом «Вісник ТЧХУ», треті цікавилися, де можна поміряти цукор, зважитися, отримати довідку про ту, чи іншу хворобу. 

Четверті ж - розповідали про різні життєві історії, пов'язані з впливом погоди на здоров'я.

Так Галина, а разом з нею і ми, вперше почули сьогодні про те, що у Києві всерйоз почали думати про введення…сієсти у спекоті дні.  Про це розповів один львів'янин, що повернувся зі стажування у столиці (на знімку). «У Києві, як і в містах Південної Європи, вводять сієсту - з 13 до 17 години. – Цілком серйозно сказав він, міряючи тиск. – Поки що «перерва на спеку» стосується лише тих, хто працює на вулиці, - будівельників, дорожніх працівників і співробітників шиномонтажу».

Ми було подумали, що це звичайний жарт. Однак, варто було пробігтися по новинах в Інтернеті, як відразу впало в око  повідомлення  ІА «Вести».

«Торік мерія рекомендувала перерву з 13 години дня до 17, але при цьому працювати до 20-21 годин. – Йшлося у повідомленні. - Цього року роботодавці поки що думають, оскільки спека тільки починається. «Ми не можемо наказувати приватним фірмам, вони самі вирішують - робити довгу перерву або ні», - зазначили в Київській міській державній адміністрації.

Експерти кажуть, що фірми і без влади відкоригували час роботи. «Приватні фірми, які будують котеджі, вже давно ввели сієсту. Там робота починається о 5 годині ранку і триває до 12. Потім робочі сплять, купаються в річці, обідають. І знову приступають до роботи об 18 годині», - розповіла керівник дослідницького центру компанії HeadHunter Уляна Ходорівська.

Перейшли на гнучкіший графік і в «Київавтодорі». «Ми турбуємося про своїх робітників, тому якщо на вулиці спека, то працюємо вночі», - розповів генеральний директор «Київавтодору» Петро Береговий.

За таким же графіком почали працювати і на шиномонтажах. «Клієнти в основному після роботи приїжджають, так що вдень ми закриваємо контору і спимо», - говорить один з працівників СТО.

У мерії теж мріють про сієсту. «Кондиціонери не скрізь. Начальство ставить собі за свій рахунок, а що ми можемо з зарплатою в 2-3 тисячі гривень? Рятуємося в коридорі, де є протяг, а взагалі, думаємо попросити, щоб нам змінили графік », - розповідає одна зі співробітниць.

Головний метеоролог Микола Кульбіда радить вводити сієсту при температурі 33 градуси: «Така погода у нас не рідкість. Наприклад, у вихідні стовпчики термометра вже досягли цієї відмітки, в кінці липня теж буде дуже спекотно. Тому треба думати про те, щоб адаптувати свій побут до таких температур».

 

Фото – Ірини Апостолюк

Прес – служба Личаківської РО ТЧХ м. Львова

Переглядів: 670 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 23:35
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 4
Гостей: 3
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024