Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Липень » 12 » Офіційні повідомлення: з довіді головної медичної сетри Львівської ОО ТЧХ України Марії Уманової
11:37
Офіційні повідомлення: з довіді головної медичної сетри Львівської ОО ТЧХ України Марії Уманової

У НОГУ З ЧАСОМ

  У штаті патронажної служби ЛОО ТЧХ України на сьогодні 106,0 посад. 

   Їх кількість  збільшилась на 2,0 посади меичних сестер в результаті

   перерахунку посад ПСМ НК ТЧХ України. Додаткові посади розподілені в 

   сільській місцевості.








Ведеться облік ОНГ похилого віку. Щороку перереєстровуються списки за відповідною формою, які погоджуються з органами місцевої влади, соціального захисту та охорони здоров’я. В ній виділяються категорії - інваліди ВВВ, інваліди праці, інваліди дитинства, учасники ВВВ.

Ведеться облік самотніх пенсіонерів – медичних працівників, працівників ТЧХ. Велика увага приділяється обліку і обслуговуванню категорії лежачих хворих, на яких існує спеціальний облік.

 Збільшилась кількість обслужених патронажними медичними сестрами, середнє навантаження до 8,6. Збільшилась кількість обслужених молодшими сестрами та середнє навантаження до 6,5.

В І півріччі 2013 р. проведені перевірки роботи в 14 МРО ТЧХ. Проведені хронометражі робочого дня всіх медичних і молодших сестер.

В Львівській обласній організації ТЧХУ створений і діє первинний осередок Асоціації медичних сестер. В 2013 р.

проводилась святкова конференція асоціації, на якій кращі патронажні медсестри були відзначені  грамотами і

подяками. Первинний осередок ЛОО ТЧХУ відзначено грамотою за активну роботу та вклад в розвиток

медсестринства.

Питання про роботу патронажної служби заслуховувалось на засіданні Президії Правління  в лютому  2013 р, на Правлінні ОО ТЧХУ в квітні 2013 р.  Кращі патронажні медичні сестри на протязі  І півріччя 2012 року до святкових дат, ювілеїв та за сумлінну працю були нагороджені подарунками, преміями.

В І півріччі 2013 року було виділено 6 путівок на курси удосконалення в медичний коледж післядипломної освіти.

Атестовано 2 медсестри, переатестовано на вищу та першу  кваліфікаційні категорії та підтверджено вищу

кваліфікаційну категорію  10 медсестер.



Патронажні медичні сестри постійно беруть участь в сестринських конференціях при поліклініках,  на яких виступають з тематикою про історію та діяльність Червоного Хреста.

Медсестринські пости чергували і чергують в людних місцях міста, на виставках, концертах, забезпечуючи контроль А/Т в населення, поширюючи літературу з профілактики туберкульозу, СНІДу, діяльності Червоного Хреста, збираючи благодійні пожертви. Сума зібраних коштів під час чергування медсестринських постів – 3500 грн. Всього  працівниками ПСМ зібрано коштів на суму 136 382 грн.

В області функціонували 2 МСЦ і 6 МСК.

МСЦ м. Львова та Новояворівська, МСК м. Сокаля, Червонограда, Яворова, Миколаєва працюють повний робочий день, а МСК м. Дрогобича, м. Броди  – неповний робочий день, з розрахунку навантажень. 

В МСК Миколаївської РО ТЧХ діє стоматологічний кабінет, де безкоштовно обслуговуються підопічні ТЧХ.

В МСЦ, МСК діють аптечні пункти, фітокутки, надаються послуги масажиста, перукаря.  В усіх МСЦ, МСК діють прокатні пункти інвалідних засобів і засобів догляду, кутки/банки одягу, проводяться консультації лікарів, соціологів, юристів, лекції, бесіди.

В МСЦ м. Львова, Новояворівської, МСК Сокальської, Миколаївської РО/МО ТЧХ проводяться навчання курсів масажу і домашньої медсестри. В МСЦ м. Львова  діють бібліотека, шахматний міні-клуб, група "Активність у віці”, хорова група, проводяться екскурсії, культпоходи, святкові вогники, зустрічі одиноких пенсіонерів, ветеранів, молодіжних волонтерів, комбатантів з участю представників Польського консульства. В МСЦ м. Львова діє учбовий клас навчання першої допомоги.

Кількість послуг і навантаження МСЦ збільшилась, порівняно з 2012 роком до 31,4, а у МСК - до 19,4. Палати ЧХ не відкриті, але медичні стаціонари області отримували з гуманітарних вантажів постіль, функціональні ліжка, туалетні крісла. 

В 15 РО/МО ТЧХ функціонують банки речей. В 7 РО ТЧХ – відведено місце для кутка одягу. В банках речей видаються речі з гуманітарних вантажів. Збирається вживаний одяг  від населення в рамках програми «Чобіток». Роботу в банках речей організовують та виконують патронажні медичні, молодші сестри та волонтери  за графіком. Пункти прокату працюють при МСЦ/МСК в 8  МРО ТЧХУ при МСЦ/МСК: видаються  засоби пересування, догляду за хворими. Робота п/п/ базується на отриманих засобах з гуманітарних вантажів. Порівняно з 2012 роком,  допомога зросла до 401 осіб. 

На базі медичних училищ, медичних університетів, коледжів, гімназій, технічних  ліцеїв, ветеринарної академії створені "Загони милосердя”, члени яких беруть участь в роботі РО/МО ТЧХ, в проведенні благодійних заходів. Силами "Загонів милосердя” організовані благодійні акції в рамках місячника Червоного Хреста України.  Члени "Загонів милосердя” надають соціально-побутову допомогу одиноким хворим та інвалідам. Особливо активно ведеться робота з волонтерського молодіжного руху в Яворівській РО ТЧХ, де створено і задіяно в роботі 30 загонів «Милосердя».

Обласна та РО/МО ТЧХ тісно співпрацюють з Радами ветеранів у виявленні та наданні допомоги самотнім хворим людям. Організаціями ТЧХ постійно виділяється грошова, продуктова гуманітарна допомога ветеранським організаціям. Проводяться спільні засідання, наради. Члени Ради ветеранів входять в склад Президії Правління, правління, комісій РО/МО ТЧХ, беруть участь в роботі семінарів.

Голова ЛОО ТЧХУ  є членом  Президії обласної асоціації інвалідів. Патронажні медсестри беруть участь в спортивних змаганнях дітей-інвалідів. Медсестринські пости чергують під час проведення пленумів Ради ветеранів.

В області діє спільна програма «Ветеран – медик», учасники якої - Головне управління ОЗ, ЛОО ТЧХУ, обласна профспілка медпрацівників, обласна асоціація медсестер. Програма направлена на покращення медико-соціального обслуговування одиноких людей похилого віку з числа працівників охорони здоров’я, ТЧХ. 

Працівники патронажної служби активно працювали під час проведення Місячника Червоного Хреста: збір коштів, ліків, продуктів, речей.

Діє програма допомоги ліками малозабезпеченим пенсіонерам та інвалідам: у Фрайбурзькому ЧХ створено фонд пожертв від населення для допомоги Україні – щомісяця Фрайбурзький ЧХ надає кошти в сумі 1000 Євро для придбання ліків підопічним ПСМ. Також закуплені тонометри для роботи патронажних медсестер, глюкометри.

Проведена благодійна акція до Великодня спільно з громадською організацією «Коло друзів» за спонсоруванням громадянки Німеччини Марії Штайне : 140 осіб, яких обслуговує ПСМ, отримали продуктові набори вартістю 42 тис. грн.

ПСМ співпрацює з фірмами медичного обладнання «Мікролайф» і «Омрон», які надають для медсестер, МСЦ/МСК тонометри, глюкометри, палатки.

Працівники ПСМ, голови МРО ТЧХУ, активісти беруть участь в програмі «Медико-соціальний супровід та формування прихильності до лікування ТБК» – доставляють хворим ліки, продуктові набори, забезпечення консультацій, обстежень. Працівники ПСМ брали активну участь в акції «Місячник ЧХ контролю тиску крові в населення області» : у всіх містах області чергували медсестринські пости.

Найкраще організована робота патронажної служби з медико-соціального обслуговування в Новояворівській,  Червоноградській  МО ТЧХУ, Франківській, Шевченківській, Залізничній РО ТЧХУ м. Львова, МСЦ м. Львова.

Слід покращити якість медико-соціальної допомоги в  Городоцькій, Радехівській ,Турківській, Дрогобицькій РО ТЧХУ.

Проблеми та недоліки в роботі патронажної служби:

o        недостатня увага голів РО ТЧХ до роботи ПС в  Дрогобицькій РО,  Городоцькій РО,  Радехівській РО ТЧХУ;

o        недостатня кількість посад патронажних медсестер для забезпечення  медико-соціального обслуговування потребуючих в області;

o        в ряді РО/МО – Дрогобицькій РО, Личаківській  РО ТЧХ м. Львова патронажні сестри недостатньо залучені до збору коштів.

o        значні проблеми з приміщеннями МСК. Неповноцінне та непристосоване для роботи приміщення в Бродівській РО ТЧХУ. Міською владою пропонуються інші приміщення без ремонту і компенсації за ремонт і обладнання в попередніх приміщеннях. Крім того, за утримання МСК/МСЦ, банків речей необхідно оплачувати значні кошти на комунальні послуги .


Фото - Ірини Апостолюк

Прес - служба Львівської ЛОО ТЧХ України

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 867 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 08:07
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024