Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Липень » 15 » Платонічна любов проти сексуальної революції: 58% японських пар живуть у асексуальному шлюбі
09:47
Платонічна любов проти сексуальної революції: 58% японських пар живуть у асексуальному шлюбі

ЕПОХА ПЛАТОНІЧНОГО КОХАННЯ


Японські подружні пари займаються сексом рідше, ніж два рази на 

місяць, а більше половини взагалі живуть без статевих стосунків. Про 

такі результати соціологічного опитування повідомляє місцева газета

The Asahi Shimbun.



Опитування провела компанія Sagami Rubber Industries Co., що виробляє презервативи. Респондентами були 14 100 чоловіків і жінок у віці від 20 до 69 років.

З'ясувалося, що 29% неодружених і незаміжніх людей називають своє життя "безсексуальним". Аналогічну характеристику дали 55,2% людей, які живуть у шлюбі. При цьому більше 60% чоловіків у віці від 40 до 59 років взагалі ніколи не займаються коханням зі своїми партнерами.

Відносно частоти сексу, подружні пари, як виявилося, займаються любов'ю в середньому 1,7 рази на місяць. У пар, що живуть в цивільному шлюбі, ситуація дещо інша - 4,1 раза на місяць. Тим часом 75,2% чоловіків і 35,8% жінок відзначили, що хотіли б займатися любов'ю частіше.

Серед причин настільки рідкісного виконання подружнього обов'язку японці називали небажання партнера і дефіцит часу.


Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело - http://mignews.com/news/health/world/300613_185726_59217.html


Довідка:

Вперше асексуальні настрої серед публіки виявили британські вчені. І навіть склали портрет типового асексуал. Як правило, це міський інтелектуал (житель мегаполісу), віком від 20 до 50 років, який приймає виключно платонічні відносини між людьми. Тобто ніякого сексу, поцілунків та іншої близькості. За статистикою британців, сьогодні кожен сотий мешканець планети - асексуал. 

За останні роки явище «асексуальності» з величезною швидкістю поширюється по всьому світу. А люди, байдужі до сексу, під гаслом «Секс нам не потрібен» об'єднуються між собою, створюють цілі рухи асексуалів, соціальні організації (місцеві чи міжнародні), форуми в Інтернеті. Наприклад, одним з таких є
AVEN.ru - Російське співтовариство асексуалів, яке діє під заступництвом міжнародної організації Asexual Visibility and Education Network. 

Окрім соціальних організацій, асексуали створюють і сім'ї ... Тобто активно вступають у шлюби, де між чоловіком і дружиною існує тільки емоційний зв'язок. 

Наприклад, в Києві ось уже 4 роки в щасливому шлюбі живуть Артем і Яна. За цей час молоде подружжя ні разу навіть не цілувалися. Тому що впевнені, що є куди більш близькі стосунки, ніж секс. За їх словами, куди більш приємніше читати книги разом або є з одної вилки їсти щось смачненьке, приготоване разом на сімейну вечерю. 
Хоча в недалекому майбутньому вони збираються завести малюка, вдавшись до допомоги сурогатної матері. 

Цікаві факти 

1. Асексуали можуть хотіти мати дітей . Тому роблять вибір на користь штучного запліднення, усиновлення або навіть відважуються на статеві акти, але виключно з метою зачаття. 

2. Асексуалів ділять на тих, хто ніколи не відчував статевого потягу, і тих, хто позбувся від нього (наприклад, шляхом придушення природних бажань). 

3. Асексуальність та імпотенція (фригідність) - різні речі. Тому не слід плутати асексуальність з фізичною нездатністю до статевого акту або продовження роду. З цим у асексуалів може бути все гаразд. Причина їхньої ненависті до сексуальних відносин криється в чомусь іншому. І, як правило, не на фізичному, а на емоційному рівні. 

4. Багато асексуали вступають в статеві відносини, наприклад, прагнучи догодити партнерові або щоб приховати свою байдужість до сексу. 

5. Асексуальність - це не те ж саме, що і свідоме утримання від статевої активності (або так звана обітниця безшлюбності). Тому той, хто утримується від сексу (наприклад, з релігійних причин) - асексуал. 

6. На Всесвітньому сексологічному конгресі в Монреалі фахівці розділили асексуалів на дві категорії . У першій люди, яким інтим не потрібен за медичними показниками (наприклад, порушення нервової чи ендокринної систем, захворювання головного та спинного мозку і т.д.). У другій групі - люди, які хочуть привернути до себе увагу. 

7. Фахівці стверджують, що найчастіше сексуальна дезорієнтація пов'язана з серйозними комплексами і психологічними травмами (родом з дитинства або на основі невдалого інтим-досвіду в минулому). Недугу можна подолати за допомогою фахівця, наприклад, психолога чи психіатра. Хоча є й такі лікарі, які вважають, що асексуальність не завдає шкоди здоров'ю і не є патологією. 

8. Серед знаменитих асексуалів - Людовик XVIII, Імманіул Кант, Єлизавета Австрійська (Сіссі), Микола Гоголь, Франц Кафка. 

 

 

 

Переглядів: 1020 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 04:58
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024