Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Липень » 15 » Віртуальний філателістичний клуб «Милосердя»: випуск 12(51) марка у Франції із зображенням українки - політичного біженця
16:14
Віртуальний філателістичний клуб «Милосердя»: випуск 12(51) марка у Франції із зображенням українки - політичного біженця

FEMEN – НА МАРКАХ ФРАНЦІЇ


    Інна Шевченко - одна з ватажків

    скандально відомої  організації FEMEN 

    стала символом Французької Республіки: 

    її  зобразили на головній поштовій марці

    країни. 






Кожен новий президент Франції в День революції вибирає новий образ Маріанни - одного із символів держави. Марка, на створення якої художник Олів'є Сіаппа надихнула українка, виграла в національному конкурсі, де брали участь більше сотні художників. З 15 фіналістів президент Франсуа Оллан вибрав марку молодих ілюстраторів Олів'є Сіаппа і Давида Кавена, які зобразили особу Інни Шевченко. 

Тепер марка із зображенням української активістки стане головною у Франції на наступні 5 років. 

"Моя Маріанна - це одна особа, змонтована з декількох різних жінок, але головним натхненням була Інна Шевченко, FEMEN. Так як її боротьба є проявом французьких цінностей "свобода, рівність, братерство", - цитує Олів'є офіційний сайт FEMEN.

Як передає ТСН, автори заявили, що намагалися створити міжнародний і позачасовий образ, а тому змішали стилі Відродження, американських мультфільмів і японських коміксів "манга". Ілюстраторам імпонують революційні погляди FEMEN, які в тому числі активно виступали за одностатеві шлюби.

Олів'є Сіаппа бореться за права геїв, через що його фотовиставка у червні двічі піддавалася нападу вандалів. 

Інна Шевченко офіційно отримала політичний притулок у Франції. При цьому 14 липня, в День взяття Бастилії активістки FEMEN були взяті під варту, повідомляється на офіційному сайті організації. Активістки не змогли вийти з будівлі центру підготовки секстремісток FEMEN у Парижі. Група з 15 поліцейських і людей у ​​цивільному заблокували всі виходи з будівлі Lavoir Moderne Parisien, де в цей час перебували члени організації FEMEN. Блокада тривала 2 години, причини не були пояснені, зазначають члени організації. 

Крім цього французький колектив художників COMBO відзначив День революції розміщенням на стіні будинку в центрі Парижа гігантського панно із зображенням FEMEN на барикадах.

Фото –15minut.org

Джерело:

http://15minut.org/article/femenistka-spilivshaja-krest-v-kieve-stala-simvolom-francii

Переглядів: 681 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 07:48
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024