Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Липень » 16 » Омбудсмен і Товариство Червоного Хреста України підписали Меморандум
17:56
Омбудсмен і Товариство Червоного Хреста України підписали Меморандум

НА  ВАРТІ  ПРАВ  ЛЮДИНИ


Сьогодні, 16 липня 2013 року, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська та Президент Товариства Червоного Хреста України Іван Усіченко підписали Меморандум про співробітництво.




                                                           

                                                           

                                                           На знімку: Іван Усіченко - президент Товариства Червоного Хреста України, і                                                                

                                                           Валерія Лутковська - Уповноважений з прав людин, підписують Меморандум 


«За останні роки збільшилась кількість техногенних і природних катастроф, військових конфліктів, тож міжнародний червонохресний рух надає потерпілим громадянам необхідну допомогу. Підписання цього Меморандуму надасть додаткові стимули для захисту прав і гідності, у тому числі, і громадян України», – зазначив Президент Товариства Червоного Хреста України Іван Усіченко.

Зазначеним документом передбачається розробляти і виконувати спільні програми та проекти у сфері захисту прав мігрантів, біженців, шукачів притулку та представників раніше депортованих народів.

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська зазначила: «Ми плануємо поєднати зусилля з метою протидії дискримінації, ксенофобії та іншим формам нетерпимості. А також маємо на меті виконувати просвітницьку діяльність – підвищувати обізнаність мігрантів, біженців та шукачів притулку щодо питань, пов’язаних із захистом їхніх прав і свобод, переселенням та облаштуванням».

За словами Омбудсмена України, спільно з Товариством  Червоного Хреста в Україні планується надання вищезазначеним категоріям громадян правової, гуманітарної, медико-соціальної підтримки, роз’яснення їхніх прав щодо можливості отримання реінтеграційної та реабілітаційної допомоги, сприяння в отриманні ними такої допомоги.

Сторони також наголосили на необхідності проведення моніторингової діяльності з метою поліпшення умов тримання і безпеки мігрантів, біженців та шукачів притулку. 

Крім того, Меморандумом про співробітництво передбачається здійснювати спільні заходи і на регіональному рівні, задля цього було вирішено залучати регіональні представництва Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, а також організації Товариства Червоного Хреста України в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі до реалізації поставлених цілей.


Фото  www.ombudsman.gov.ua

Джелело:

http://www.ombudsman.gov.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=2826:2013-07-16-10-02-19&catid=14:2010-12-07-14-44-26&Itemid=75

 

Переглядів: 754 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 16:48
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024