Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Липень » 24 » Підсумки V Архангельського міжнародного форуму молоді «Команда -29»: від кінного туризму до свіжої випічки хліба
20:56
Підсумки V Архангельського міжнародного форуму молоді «Команда -29»: від кінного туризму до свіжої випічки хліба

ДОСВІД  УЗАГАЛЬНЕНО

Сьогодні, 24 липня, були підбиті підсумки V Архангельського міжнародного форуму молоді «Команда 29» на прес-конференції в агентстві з друку і ЗМІ Архангельської області. Звіт про це опублікований на офіційному сайті Губернатора та Уряду цього регіону РФ. Нижче публікуємо його повністю:



На знімку: прощальне вогнище на Форумі, яке запалає через рік для нової команди з 2 по 6 липня 2014 р.

Нагадаємо, ювілейний форум пройшов з 15 по 21 липня на лижному стадіоні ім. В.С. Кузіна у Малих Карелії. У ньому взяли участь понад 750 осіб - молодих активістів, тренерів, кураторів загонів з Архангельської, Вологодської, Мурманської областей, Ненецького автономного округу та Норвегії.

Як підкреслила керівник форуму, заступник начальника відділу у справах молоді міністерства у справах молоді та спорту Архангельської області Ольга Чортова, головний акцент у цьому році був зроблений на підготовку команд муніципальних утворень регіону, які згодом будуть реалізовувати проекти на своїх територіях. З цією метою на форумі була організована дворівнева система підготовки учасників: вдень вони отримували нові знання на тематичних майданчиках і розробляли проектні ідеї, а ввечері під керівництвом тренерів і кураторів з майданчика «Молодіжне самоврядування» (МСУ) вдосконалювали їх у командах муніципальних утворень з урахуванням особливостей і ресурсів своїх міст і районів.


На знімку: група тренерів, Віра Малахова - друга зліва

За задумом організаторів, представникам найчисленнішого майданчика МСУ відводиться ключова роль у реалізації молодіжних ініціатив: вони стануть провідниками проектів форумчан на місцях, допомагаючи довести до ладу запропоновані ідеї і налагодити взаємодію з представниками органів місцевого самоврядування.

Як розповіла Ольга Чортова, з цією метою восени буде організовано додаткове навчання учасників майданчиків молодіжного самоврядування.

Підсумком роботи форуму стала презентація 61 проектної ідеї, що вдвічі більше запланованого. Серед них - проекти соціальної спрямованості (з розвитку волонтерства, громадянських ініціатив, допомоги людям, які опинилися у важкій життєвій ситуації), екологічні (з прибирання сміття, очищення забруднених територій, екологічній просвіті), пропаганді здорового способу життя та масового спорту, проекти, спрямовані на розвиток територій та їх туристичної привабливості.

 Так, мезенці запропонували проект з розвитку кінного туризму «Загадки Мезенка», представники Вілегодского району - проект «Місто майстрів» з навчання народних умільців азам економічної самостійності та організації збуту своєї продукції. Учасники з Коряжми представили проект «Легенди мого міста», спрямований на знайомство місцевих жителів з історією та традиціями своєї малої батьківщини у форматі міської гри-квесту.

Ряд проектних ідей пов'язаний з підприємницькою діяльністю. Так, Микола Іванов з Архангельська готовий організувати у дворах будинків міні-пекарні.

- Свіжий хліб - з доставкою додому, щоб мешканці  Архангельська могли отримати на сніданок гарячу і ароматну випічку, - пояснив свою ідею майбутній бізнесмен.

Як зазначили організатори, радує, що серед соціальних проектів почали з'являтися такі, які в перспективі можуть стати самоокупними. Наприклад, ігрові клуби для дітей, які хочуть організувати представники Холмогорского району для проведення свят та днів народжень, які можуть стати місцем об'єднання жителів на невеликій території.

Як пояснила керівник освітньої програми форуму, директор Архангельського центру соціальних технологій «Гарант» Марина Михайлова, багато проектів є модульними, що дозволить реалізувати їх у декількох муніципальних утвореннях. У числі запропонованих ідей є і проекти регіонального рівня. Так, представники Северодвінська і Котласа вийшли з ініціативою, спрямованою на підвищення інформованості молоді про можливості самореалізації, грантової підтримки, участь у різних конкурсах і проектах.

-         Всі запропоновані форумчанами ініціативи отримають подальший супровід. Необхідно довести ці ідеї до рівня проектів для отримання грантів у рамках муніципальних, регіональних і федеральних конкурсів, - пояснила Ольга Чортова.

       На знімку: як добре мріється у юності!

Учасники прес-конференції звернули особливу увагу на необхідність підтримки ініціатив молоді з боку голів муніципальних утворень, які поки що не повною мірою оцінюють потенціал випускників «Команди 29».

 - Це не робочі руки, а ресурс для розвитку територій, це ті люди, які можуть знайти нові нестандартні рішення і підходи, щоб реалізувати свої проекти за підтримки влади, - переконана Марина Михайлова.


На знімку: виїзне засідання керівництва Архангельської області на Форумі 

За дорученням губернатора Архангельської області Ігоря Орлова підтримка проектів молодіжного форуму стане темою обговорення на найближчому засіданні Ради глав муніципальних утворень регіону. Крім того, аналогічну зустріч вирішено провести і на VI форумі молоді, який пройде в Приморському районі з 2 по 6 липня 2014 року.

Форум запам'ятався його учасникам не тільки насиченою освітньою програмою, але і значущими діловими заходами. У рамках «Команди 29» пройшла зустріч молоді з Ігорем Орловим, депутатами Державної Думи РФ Світланою Журовою та Оленою Вторигіною, сенатором Костянтином Добриніним. Крім того, відбулося засідання регіонального уряду, на якому був прийнятий стратегічний документ - державна програма з патріотичного виховання, розвитку фізичної культури, спорту, туризму та підвищенню ефективності молодіжної політики до 2020 року, куди увійшли і пропозиції молодіжних громадських організацій та об'єднань.

 Учасниками форуму стали і члени нового складу молодіжного уряду, які за пропозицією губернатора будуть активно залучатися до роботи обласних міністерств і відомств.

 - Важливо, що регіональна влада почула наші проблеми і готова вести діалог з молоддю, - зазначив керівник штабу форуму, співголова молодіжного уряду, випускник «Команди 29» Євген Дерягін. До речі, враховуючи побажання тренерів та учасників, організатори вирішили наступного року транслювати успішний досвід випускників форуму різних років і організувати для новачків майстер-класи з їх участю.

             Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

            Прес-служба Губернатора та Уряду Архангельської області

           Оригінал статті на сайті - http://www.dvinaland.ru/prcenter/release/39501/

Переглядів: 768 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 17:14
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024