Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Липень » 25 » Віртуальний філателістичний клуб «Милосердя»: випуск 14(53) –марки островів Британської Співдружності націй
09:38
Віртуальний філателістичний клуб «Милосердя»: випуск 14(53) –марки островів Британської Співдружності націй

ОСТРОВИ  ДИВЛЯТЬСЯ  У  МАЙБУТЄ


В Карибському морі загубилися острови Британської Співдружості, на яких створено маловідому нам державу – Сент-Вінсент і Гренадини. Тим не менше, тут є Червоний Хрест, а також і філателія, присвячена червонохрестівському рухові.


Сент-Вінсент і Ґренадини (англ. Saint Vincent and the Grenadines) — країна в групі Навітряних островів. До складу території входять відносно великий острів Сент-Вінсент і близько 32 дрібних островів, які входять до групи Північні Ґренадини, а також рифів Тобаго. Загальна площа островів - 389,3 км², з них Сент-Вінсент - 344 км², Гренадини - 45,3 км².Назва країни походить від імені Святого Вінсента та іспанської провінції Ґранада.Член ООН, ОАГ, Британської Співдружності націй.


Острів Сент-Вінсент відкрив X. Колумб 22 січня 1498 року, в День св. Вінсента. До моменту відкриття острів був населений вже 5,5 тисячі років: спочатку індіанцями чибоні, які перебралися на острови з території південноамериканського континенту приблизно в 5000 році до н.е.


Населення - 109 тис. чол (2011). Густота населення: 307 осіб/км2.Офіційна мова - англійська.


З 1838 р. острови входили до складу британської колонії Навітряні Острови. Наприкінці XIX-початку XX століть економіка островів прийшла в занепад внаслідок звільнення рабів, а також через удари найсильніших в Атлантичному океані ураганів і вивержень вулкана Суфрієр.


У 1951 введено загальне виборче право, з 1958 по 1962 Сент-Вінсент і Гренадіни входили в Вест-Індську федерацію. У 1969 Сент-Вінсент і Гренадіни отримали статус "асоційованої держави" з правом повного внутрішнього самоврядування.


Повністю незалежною державою в складі Британської Співдружності стали 27 жовтня 1979 року. До того часу сільськогосподарське виробництво повністю вийшло з кризи початку століття і знову посіло провідні позиції у регіоні. Однак стихійні лиха наприкінці 1970-х-1980-х роках знову дуже підірвали його позиції. У 1990-х роках через часті негаразди в сільському господарстві було прийнято рішення як основну галузь господарства розвивати туризм.

 

Петро Гарматій,

Заслужений зв'язківець України, голова віртуалього філателістичного  клубу «Милосердя»

 

Переглядів: 718 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 18:23
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024