Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Липень » 25 » Зустріч у ЛОДА: В. Шемчук закликав удосконалювати правову базу із захисту людей з обмеженими можливостями
10:54
Зустріч у ЛОДА: В. Шемчук закликав удосконалювати правову базу із захисту людей з обмеженими можливостями

ПІД  ЕГІДОЮ  ООН

24 липня голова Львівської облдержадміністрації Віктор Шемчук зустрівся  із учасниками Всеукраїнської конференції з   дотримання в Україні чинного законодавства та   нормативних документів щодо соціального та правового   захисту людей з інвалідністю відповідно до Конвенції ООН   про  права інвалідів.



Під час зустрічі Віктор Шемчук  подякував учасникам заходу  за обрання Львівщини як регіону, який має позитивні напрацювання у реалізації соціальної політики щодо громадян, які мають обмежені  фізичні можливості.

«В Україні ми говоримо про інвалідів як про людей з обмеженими можливостями, а в країнах Західної Європи  – це люди з особливими потребами. Коли ми змінимо філософію цього питання, в нашій державі будуть приймати такі закони та підзаконні акти, які реально працюватимуть», – наголосив  очільник області.

Віктор Шемчук також закликав удосконалювати правову базу громадських організацій, які працюють у цій сфері: «Львівщина уже реалізувала кілька пілотних проектів для людей з обмеженими можливостями, зокрема, для людей, які мають вади зору. Сьогодні вже озвучено фільми для цієї категорії людей,  також ми працюємо над  створенням модулятора  голосу, адаптованого  до української мови, бо наразі використовується російська».

Голова Львівської ОДА також додав, що в Україні для дітей із вадами зору потрібно всього 700 підручників, і на рівні держави, якщо буде системний підхід, це питання можна вирішити ближчим часом: «З обласного бюджету цьогоріч виділено на громадські організації, які забезпечують права інвалідів, 162 500 грн; 8,5 млн грн передбачено на реабілітаційні центри інвалідів», – підкреслив голова облдержадміністрації.

В ході розмови відзначено і  проект «Відчинимо життя», в рамках якого незрячі співаки гастролюють із відомими колективами та виступають на одній сцені. Такі концерти уже з успіхом відбулися у містах Вінниці та Житомирі.

В кінці зустрічі Віктор Шемчук попросив учасників конференції узагальнити усі цікаві ідеї та надати їх для подальшого втілення.

Фото і текст – прес-служби ЛОДА

Переглядів: 623 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 23.04.2024, 21:19
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024