Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Липень » 26 » Іспанський Червоний Хрест на ліквідації залізничної катастрофи в м. Сантьяго-де-Компостела
21:10
Іспанський Червоний Хрест на ліквідації залізничної катастрофи в м. Сантьяго-де-Компостела

ЗАЛІЗНИЧНА КАТАСТРОФА

 

В Іспанії 25 липня мали святкувати день святого Якова, мощі якого зберігаються в соборі міста Сантьяґо де Компостела. 




Але через залізничну катастрофу в місті замість радості запанував відчай. Кореспондент
euronews Філіпа Суареш розповідає про ситуацію в місті:

"Цей день мав стати святковим для ґалісійців. Натомість він перетворився на день жалоби через цю жахливу залізничну катастрофу. Перед цим будинком у Сантьяґо-де Компостела збираються родичі загиблих в очікуванні на якісь новини. Тут панує відчай.

Близькі тих, хто загинули в цій катастрофі, перебувають в стані шоку. Я намагалася поговорити принаймні з далекими родичами та друзями пасажирів поїзда – але усі вони відмовилися від коментарів, бо не можуть впоратися зі своїми емоціями.

Але ці люди мають знати: їх підтримують, за них переживають. Учора до лікарень прийшли багато ґалісійців, щоб здати кров. У центральній лікарні донорів навіть закликали йти в інші медичні заклади, бо тут не в стані прийняти усіх охочих допомогти.

У цій будівлі сьогодні працюватимуть волонтери Іспанського Червоного Хреста. Заклади громадського харчування будуть роздавати їжу, інші – надавати будь-яку необхідну допомогу.

Деякі люди досі не можуть знайти своїх близьких ні серед живих, ні серед мертвих – адже не усі тіла вже ідентифіковано.

Однак можна впевнено сказати – ця трагедія об‘єднала людей, вони проявляють співчуття і бажання допомогти пережити цю трагедію”.

Іспанська Червоний Хрест розіслав попередження своїм 22 командам психосоціальної підтримки, які можуть бути викликані для надання підтримки постраждалим і сім'ям загиблих.

 Перша реакція Червоного Хреста - допомогти у наданні медичної підтримки, включаючи допомогу в евакуації поранених в місцеві лікарні в координації з місцевою владою.

Під час катастрофи у пасажирському ешелоні налічувалося понад 270 чоловік. Рятувальники працювали всю ніч, звільняли поранених пасажирів та організували надання екстреної медичної допомоги на місці події.

«Наші співробітники та волонтери прибули на місце катастрофи протягом перших годин і відразу ж почав допомагати з евакуацією та наданням екстреної домедичної першої допомоги. Це дуже серйозна і дуже трагічна аварія на залізниці і наші команди будуть залишатися тут під рукою, щоб налагодити консультування та підтримку всім постраждалим ", - сказав Кармен Мартін, прес-секретар Іспанського Червоного Хреста.

Три команди швидкого реагування на надзвичайні ситуації були негайно розгорнуті з надання психосоціальної підтримки на станціях залізниць у Ла-Корунья і Сантьяго. Один блок швидкого реагування на надзвичайні ситуації був відправлений з міста Саламанка. Команди, які включають в себе лікарів, медичних сестер, психологів та соціальних працівників, вивчають потреби постраждалих внаслідок аварії, у тому числі, - їх родичів, жертв і ліквідаторів. У них є досвід роботи у складних надзвичайних ситуаціях: ці волонтери були залучені  Іспанським Червоним Хрестом до операцій після підриву бомб терористами у Мадриді у 2004 р., землетрусів в Лорці, Чилі, Перу і Гаїті.

Фото – www.ifrc.org

Джерела:

http://ua.euronews.com/2013/07/25/ranncnnueb-cnotnno-obwee-rope;

http://ifrc.org/news-and-media/news-stories/europe-central-asia/spain/spanish-red-cross-response-teams-provide-emergency-support-following-train-accident-62895/


Переглядів: 686 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 14:48
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024