Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Липень » 30 » З 1 серпня розпочинається Тиждень підтримки грудного вигодовування малюків у світі
17:42
З 1 серпня розпочинається Тиждень підтримки грудного вигодовування малюків у світі

НЕ ТІЛЬКИ МОДА…


Щороку 1 серпня розпочинається Тиждень підтримки грудного вигодовування у світі. Проходить захід під егідою WABA – Міжнародного Союзу, що об’єднує організації та приватних осіб, які відстоюють право матері на годування дитини грудьми і право дитини харчуватися материнським молоком. За інформацією Департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА,  на Львівщині понад 54% малюків становлять діти, які знаходяться на грудному вигодовуванні до шести місяців.




Про це повідомила прес-служба ДОЗ ЛОДА.

Як зазначається, Тиждень підтримки грудного вигодовування був задуманий як один зі стратегічних методів популяризації та підтримки природного вигодовування дітей, для пожвавлення і відновлення традиції годувати діток грудьми.

У 2013 році девіз тижня – «Підтримка грудного вигодовування: поряд з мамами».

Ця всесвітня акція проводиться, щоб:

1. Привернути увагу до материнської взаємопідтримки та підтримки зі сторони медпрацівників і консультантів з грудного вигодовування, котрі здатні суттєво впливати на те, як жінки починають і продовжують годувати груддю.

2. Донести інформацію про те, наскільки високоефективною є материнська взаємопідтримка і наставницька підтримка, а також об’єднати зусилля з розповсюдження програм навчання медпрацівників та консультантів з грудного вигодовування.

3. Надихнути жінок та чоловіків з будь-яким рівнем освіти, котрі вважають важливим годування груддю, пройти курс навчання для того, щоб допомагати жінкам годувати грудьми.

4. Визначити, куди можуть звертатись після пологів за допомогою і підтримкою, жінки, що годують грудьми.

5. Закликати уряди і материнські організації всього світу втілити у життя «10 кроків успішного грудного вигодовування», зокрема, крок 10 – «Сприяти створенню груп підтримки грудного вигодовування і направляти туди матерів після виписки з пологового будинку або лікарні» – для того, щоб покращити показники і тривалість виключно грудного вигодовування.

 

За інформацією Департаменту здоров’я, нині на Львівщині переважна більшість закладів охорони здоров’я матерів і дітей сертифіковані на звання «Лікарня, доброзичлива до дитини». Цей статус означає, що у кожному такому лікувальному закладі працюють медичні працівники, які володіють основами підтримки грудного вигодовування. У цих клініках створені групи підтримки матерів з грудного вигодовування. Такі групи створюються з жінок, які мали власний позитивний досвід з грудного вигодовування, пройшли навчання з питань грудного вигодовування і можуть надати найпростішу консультацію або підтримати маму, яка у відчаї зателефонує до неї.

«Станом на 01 січня 2013 року статус «Лікарня, доброзичлива до дитини» в Україні здобули 429 закладів охорони здоров’я. У 2012 році в Україні даний статус вперше присвоєно 33 закладам і підтверджено 95 закладам охорони здоров’я. Сертифікація проводиться національними експертами, акредитованими МОЗ України і Представництвом Дитячого Фонду ООН ЮНІСЕФ в Україні.

Найбільша кількість сертифікованих закладів охорони здоров’я у Дніпропетровській області – 82, Львівській – 32, Полтавській – 25, Донецькій та АР Крим – по 24. В Україні відсутні регіони, де б не було жодного такого закладу.

Відсоток дітей, які народились у родопомічних закладах сертифікованих на відповідність статусу «Лікарня, доброзичлива до дитини», становить 87,2% у Львівській області (в Україні – 70,9%).

У Львівській області діти, що знаходяться на грудному вигодовуванні до шести місяців, становлять 54,7% (в Україні – 63,7% у 2012 р.)

Рівень дітей, які отримували грудне молоко у віці 12 місяців і старші у 2012 році – 27,9% (в 2011році – 22,4%)», – йдеться у повідомленні.

У Львівській області кваліфіковану допомогу та підтримку жінки, які годують грудьми можуть отримати зі сторони регіонального центру підтримки лактації та грудного вигодовування та у Львівській асоціації консультантів з грудного вигодовування.

 

Довідка.

 

Львівська обласна громадська організація «Львівська асоціація консультантів з грудного вигодовування» це юридична особа заснована у 2009 році консультантами з грудного вигодовування, які успішно пройшли навчання з консультування по грудному вигодовуванні. Асоціація працює у тісному контакті з регіональним Центром підтримки лактації та грудного вигодовування (Обласний клінічний перинатальний центр).

Асоціація об’єднує мам, для того, щоб вони ділилися сучасними знаннями про грудне вигодовування і своїм досвідом один з одним, щоб спільними зусиллями прийти до повного розуміння важливості грудного вигодовування й важливості допомоги іншим мамам у його налагодженню.

Цілями Асоціації є: пропаганда, поширення й підтримка грудного вигодовування, поширення рекомендацій ВООЗ/ЮНІСЕФ з годування грудьми, інформаційна й методична підтримка консультантів з грудного вигодовування, сприяння розвитку мережі консультантів і Груп підтримки з грудного вигодовування.

Консультанти Львівської асоціації надають інформаційну підтримку матерям, щодо грудного вигодовування, телефоном на жіночих форумах, сайтах, у соціальних мережах (у мережах Однокласники, Вконтакті, Facеbook створені сторінки Львівської групи підтримки грудного вигодовування), на конференціях й при особистих зустрічах, у пологових будинках, поліклініках або інших медичних установах. Діяльність консультанта з грудного вигодовування більш специфічна – він володіє не тільки своїм особистим більше ніж 1,5 річним успішним досвідом годування грудьми, але й теоретичними, а головне практичними знаннями й навичками допомоги іншим жінкам у налагодженні грудного вигодовування.


Фото – з доступних джерел в Інтернеті

Джерело:

http://zik.ua/ua/news/2013/07/30/421831

Переглядів: 1122 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 10:45
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024