Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Липень » 31 » Новини медицини: революція у світі медичних технологій - hi-tech
17:33
Новини медицини: революція у світі медичних технологій - hi-tech

НОВА ТЕХНІКА ПРИХОДИТЬ У ПОЛІКЛІНІКУ


Пульс, тиск, дихання, рівень кисню у крові лікар проконтролює через... смартфон. У звичайній кімнаті - майбутнє медичної консультації. У розпорядженні лікаря - лише датчик і... смартфон, розповідає euronews.



Лікар Ерік Топол: "Вкладіть пальця ось сюди і давайте разом зробимо кардіограму. Ось ми бачимо: 52. Але ритм чудовий... Таким чином, датчик знімає показники діяльності серця, а тоді ці показники передаються по бездротовій мережі".

Тримаємо далі палець на датчику: триває перевірка стану серця цього пацієнта, якому нещодавно зробили операцію на серці. Мета - визначити рівень кисню в крові.

"Таким чином, замість дорогого лікарняного обладнання за 3 тисячі доларів, а подекуди - за всі 7 тисяч - ви використовуєте телефон з ось цим додатком", - каже далі лікар Топол.

Ерік Топол особисто розробив цей телефоннний додаток і переконаний, що він є революційним для медицини:

"Будь-який лікар може осягнути цю систему. Ось це - звичайний стетоскоп. Навіть не знаю, навіщо я досі ношу його зі собою, користуюсь я тепер лише стетофоном. Звичайний стетоскоп можна просто викинути".

Завдяки численним телефонним додаткам лікар легко може стежити за станом пацієнта на відстані.

Білл Соуза мешкає доволі далеко (в годині їзди) від лікарні. Двічі на день 70-річний чоловік перевіряє кров'яний тиск за допомогою цифрового планшета. "Якщо тиск - занадто високий, цей додаток автоматично надсилає його моєму лікареві. Мені нічого й робити не треба", - каже чоловік.

Цей пристрій коштує кілька сотень євро. У майбутньому кожен пацієнт зможе підключитися до цього невеличкого пристрою, який вже пройшов випробування у кількох лікарнях.

Ваш лікар матиме змогу в реальному часі стежити за вашим станом за допомогою даних на вашому телефоні, навіть якщо ви перебуватимете на другому кінці світу.

"Тут є можливість показати всі життєві функції пацієнта: частоту серцевих скорочень, артеріальний тиск, частоту дихання, рівень кисню у крові, температуру тіла... Тепер лікарі отримують інформацію негайно, тож мають змогу дуже швидко прийняти рішення. Зараз ми, як і інші компанії, будемо в змозі отримувати всю необхідну інформацію і мати можливість, випереджаючи час, передбачити погіршення стану пацієнта", - каже представник компанії, що виробляє ці пристрої.

Випередити майбутнє - це, власне кажучи, і є мета виробників.

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

 http://www.expres.ua/health/2013/07/31/91259-puls-tysk-dyhannya-riven-kysnyu-krovi-likar-prokontrolyuye-smartfon

 

Переглядів: 835 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 19:35
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024