Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Серпень » 13 » Офіційні вісті: міськрада Львова інформує, як правильно складати акти житлових умов для соцдопомоги
13:27
Офіційні вісті: міськрада Львова інформує, як правильно складати акти житлових умов для соцдопомоги

                                                                                   ПІДТРИМКА  У СКРУТІ


  







Мешканці, які не мають права на державну субсидію чи на матеріальну  допомогу, мають змогу їх

отримати, якщо перебувають у скрутному  матеріальному становищі. Комісії при районних 

адміністраціях зможуть призначити допомогу чи субсидію, попередньо обстеживши  матеріально-побутові

умови проживання сім’ї і склавши відповідний акт.

Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

Як зазначено, такі акти обстеження умов проживання сім’ї згідно з вимогами чинного законодавства здійснює державний соціальний інспектор районного відділу соціального захисту та складається за формою затвердженою Наказом Міністерства праці та соціальної політики України від 28 квітня 2004 року № 95.

«Соціальний інспектор має право за дорученням керівника органу соціального захисту (за погодженням заявника) для визначення складу сім’ї та ступеня нужденності сім’ї шляхом опитування заявника, родичів, інших осіб, які проживають спільно з заявником, у разі потреби уточнення обставин, що стосуються справи», – розповіла начальник Галицького відділу управління соціального захисту Львівської міської ради Марія Подоляк.

Проте, існують й інші випадки, за яких необхідно підтвердити факт спільного проживання або відсутність трудової книжки, факт здійснення догляду за особою похилого віку чи інвалідом І групи для призначення компенсації непрацюючій працездатній особі. В такому випадку акт обстеження складається комунальними підприємствами за місцем проживання.

Акт обстеження фіксує встановлені факти або дії конкретних осіб і складається у присутності свідків (сусідів). Бажано, щоб їх було декілька. Акт обстеження складається безпосередньо за місцем встановлення зазначеного факту. Відповідальність за викладені в акті факти несуть заявник та організація, яка складала цей акт.

«Акт має містити дату, час, місце складання та вважається прийнятим тільки з моменту підписання документа усіма особами, що перебувають в комісії та особою, відповідно до якої встановлюється той чи інший факт. Без свідків неможливо буде довести описані в акті події та факти», – говорить начальник управління соціального захисту Львівської міської ради Наталя Федорович.

Додамо, у статті 3 Закону України «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні» від 11.12.2003 року №1382-15 зазначається, що:

місце перебування – адміністративно-територіальна одиниця, на території якої особа проживає терміном менше шести місяців на рік

місце проживання – адміністративно-територіальна одиниця, на території якої особа проживає терміном понад шість місяців на рік

довідка про реєстрацію місця проживання або місця перебування – документ, який видається органом реєстрації особі за її вимогою та підтверджує реєстрацію місця проживання або місця перебування особи

Відповідно до статті 6 і статті 8 вищевказаного Закону громадянин України, а також іноземець чи особа без громадянства, які перебувають в Україні на законних підставах, зобов’язані протягом десяти днів після прибуття до нового місця проживання зареєструвати місце проживання та протягом семи днів після прибуття на місце перебування зареєструвати місце перебування.

Крім цього, згідно з пунктом 6 Тимчасового порядку реєстрації фізичних осіб за місцем проживання (затвердженого постановою Кабінетом Міністрів України №35від 16.01.2003 року) громадяни України у разі зміни місця проживання зобов’язані подати для реєстрації у десятиденний термін після прибуття на нове місце проживання документи відповідним житлово-комунальним підприємствам органів місцевого самоврядування. Документи приймаються і обліковуються житлово-комунальними підприємствами та у п’ятиденний термін передаються до відповідних уповноважених органів.

Детальну інформацію мешканці Львова можуть отримати у районних відділах соціального захисту.

«Єдині приймальні» відділів працюють з понеділка по четвер з 08:00 до 19:00, у п’ятницю – з 9.00 до 16.45.

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело - http://zik.ua/ua/news/2013/08/13/424092

Переглядів: 961 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 14:35
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024