Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Серпень » 14 » Наступного тижня у Львові – Х Світовий конгрес українців, присвячений 80-річчю Голодомору 1932-1933 рр
17:53
Наступного тижня у Львові – Х Світовий конгрес українців, присвячений 80-річчю Голодомору 1932-1933 рр

CONTRA   SPEM   SPERO


   20-22 серпня у Львові у Національному університеті  

   «Львівська політехніка» відбудеться ювілейний X Світовий 

   Конгрес Українців (СКУ), який збере представників світової 

   української спільноти.



Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

Серед гостей конгресу – відомі релігійні, політичні та громадські діячі з України та держав проживання діаспори.

X Світовий конгрес українців, який втретє пройде в Україні, присвячено пам’яті жертв Голодомору-геноциду 1932-33 років у його сумну 80-ту річницю. Його гаслом є слова Лесі Українки «Contra spem spero».

Після панахиди кожен з учасників покладе до підніжжя пам’ятника жмуток із 5 обвитих чорною стрічкою колосків пшениці. Ці колоски, символізуючи життя і духовне багатство, є нагадуванням про скоєний сталінським режимом геноцид українського народу, зокрема про сумнозвісний "закон про п'ять колосків”.

СКУ запрошує всю громадськість Львова приєднатися до церемонії вшанування жертв Голодомору, що пройде в перший день Конгресу, 20 серпня, біля пам’ятника Тарасові Шевченку. До того з 16.00 до 16.45 год пройде урочиста хода делегатів від НУ «Львівська політехніка» до пам’ятника Т. Шевченку. Маршрут руху: вул. С.Бандери – вул. Професорська – вул. Устияновича – вул. Бібліотечна – вул. Дорошенка – просп. Свободи.

У цей же день у Львівському національному академічному театрі опери та балету ім. Соломії Крушельницької відбудеться урочисте відкриття X Світового Конгресу Українців.


Фото –  sobitie.com.ua

Докладніше див. - http://zik.ua/ua/news/2013/08/14/424420


Довідка

Світовий Конґрес Українців є міжнародною координаційною надбудовою українських громад у діаспорі, що представляє інтереси понад 20 мільйонів українців. СКУ об’єднує в своєму складі українські організації із 33 країн та підтримує зв’язки з українцями ще 14 країн. Заснований у 1967 р. як неприбуткова організація, у 2003 р. СКУ був визнаний як неурядова організація зі спеціальним консультативним статусом Економічною та соціальною радою Організації Об’єднаних Націй.

 

Переглядів: 748 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 23.04.2024, 19:50
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024