Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Серпень » 19 » Вшанування у Львові 19 серпня пам'яті великого друга Червоного Хреста - композитора Ігоря Білозіра
19:03
Вшанування у Львові 19 серпня пам'яті великого друга Червоного Хреста - композитора Ігоря Білозіра

НЕ  ЗАБУТИ!


 Ігор Білозір, попри зайнятість і світову славу, завжди  знаходив час для Червоного Хреста. Він часто виступав  по радіо «Милосердя і час», заснованого Личаківською РО  ТЧХ м. Львова, яке вело мовленя у 1995-2000 рр.   на  середніх хвилях 1497 кГц.  

 


У композитора незмінно брала інтерв'ю Заслужений журналіст України Неоніла Братунь, яка в той час обіймала посаду головного редактора радіоредакції. У музичних передачах радіо регулярно лунали пісні Ігоря Білозіра.


Сьогодні, 19 серпня, у театрі імені М. Заньковецької відбувся концерт пам’яті Ігоря Білозіра «Слід на землі». Пісні видатного композитора виконали відомі артисти української естради, серед  яких Оксана Білозір та Антоніна Матвієнко, гурти ВІА «Ватра» і «19-й клас», музична формація «Ватрові» та інші.

Як повідомляють організатори, артисти виконали пісні з власного репертуару, присвячені пам’яті Білозора, співали відомі хіти композитора, а також і незнані його пісні.

«До концерту залучено усіх учасників ансамблю «Ватра» різних років, які працювали з Ігорем Білозіром.», – розповів директор Фонду імені Ігоря Білозіра Юрій Кедринський.



Також до концерту пам’яті відомого композитора долучилис: гурт «19-й  клас» і солісти Мар'ян Шуневич, Оксана Гриб, Олег Ярема, Марія Гев, Федір Стригун, Богдан Стельмах, Петро Запотічний, Олег Марцинківський та інші.


Зауважимо, що в день концерту о 14:00 у Львівському  музею-заповіднику «Личаківський цвинтар» відбулось урочисте відкриття надгробного пам’ятника Ігоря Білозора. Організатором заходу виступив Фонд імені Ігора Білозіра.

Ігор Білозір – однин з відомих і талановитих українських композиторів, народний артист України, виконавець та лідер  вокально-інструментального ансамблю «Ватра», автор популярних пісень: «Пшеничне перевесло», «Світлиця», «Від Бога», «Перший сніг», «Весільний марш», «Не сип, мила, скла». Ігоря Білозора побили 8 травня 2000 року у кав'ярні «Цісарська кава», що на проспекті Шевченка у Львові. Внаслідок  завданих травм 28 травня композитор помер.

 

Фото - Ірини Апостолюк

Прес – служба Личаківської РО ТЧХ м. Львова

Переглядів: 908 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 27.04.2024, 01:17
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024