Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Серпень » 25 » У вересні Львів приєднається до Європейського тижня мобільності
18:46
У вересні Львів приєднається до Європейського тижня мобільності

ВАЖЛИВИЙ  КРОК


З 16 до 22 вересня у Львові триватиме Європейський тиждень мобільності, спрямований знизити рівень впливу транспорту на навколишнє середовище.

Як повідомили в прес-службі Львівської міськради, тема цьогорічного ЄТМ – «Чисте повітря – це ваш хід». Європа спрямовує увагу на забруднення повітря транспортними засобами, внаслідок чого погіршується середовище нашого існування. Велосипед, громадський транспорт і піша хода – це ті способи пересування, які доступні кожному і не мають негативного впливу на якість повітря, що є дуже важливим фактором для будь-якого міста.

Додамо, Європейський тиждень мобільності  – це загальноєвропейська ініціатива, спрямована на поліпшення навколишнього природного середовища і умов життя в громадах. Захід заохочує місцеву владу європейських країн запроваджувати та підтримувати сталий розвиток транспорту і спонукати мешканців спробувати альтернативні види транспорту. Він відбувається щороку 16-22 вересня.

Європейський тиждень мобільності, що уперше відбувся 2002 року, охоплює щораз більше країн – і не тільки у Європі. У 2012 році в ньому взяли участь 158 міст. У життя втілено 7 тисяч 717 проектів, які формують велосипедну та пішохідну інфраструктуру, «заспокоюють» дорожній рух, роблять доступнішим транспорт та інформують громадськість про екологічно збалансоване використання транспортних засобів.

Кульмінація ЄТМ – акція «День без автомобіля!», під час якої міста-учасники виділяють на цілий день одну чи декілька вулиць для пішоходів, велосипедистів і громадського транспорту.

Стала мобільність – це будь-який спосіб або організаційна форма пересування, що дозволяють знизити рівень впливу транспорту на навколишнє середовище.  До цього можна віднести пішохідний і велосипедний рух, екологічні автомобілі, транзитно-орієнтоване проектування, оренда транспортних засобів, а також системи міського транспорту, які є економічними, сприяють збереженню простору та пропаганді здорового способу життя.


Як повідомляв ZAXID.NET, до кінця року у Львові планують збудувати 50 км велодоріжок. Зокрема за кошти міського бюджету розвитку у Львові цього року планують закінчити велодоріжку на вул. Шевченка (в Рясне-1) – на це виділили 1,2 млн грн, та збудувати першу радіальну велодоріжку на вул. Костя Левицького, на що також з бюджету розвитку виділять 1,2 млн грн. Окрім того, 300 тис. грн передбачено на проект велодоріжки на верхній частині вул. Городоцької.

Планується, що за сім років Львів матиме 268 км велосипедних доріжок та смуг.

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

http://zaxid.net/home/showSingleNews.do?u_veresni_lviv_priyednayetsya_do_yevropeyskogo_tizhnya_mobilnosti&objectId=1291827

Переглядів: 699 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 12:05
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024