Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Серпень » 29 » Щоб опам"ятати наших чарколюбів, 11 співавторів видали книгу, перші примірники якої подарували наркодиспансеру
18:16
Щоб опам"ятати наших чарколюбів, 11 співавторів видали книгу, перші примірники якої подарували наркодиспансеру

ТОСТ «БУДЬМО» - ЗАБУДЬМО!

 

Одинадцять сучасних українських авторів – Галина Вдовиченко, Лариса Денисенко, Сергій Жадан, Ірен Роздобудько, Андрій Кокотюха, Наталка Шевченко, Міла Іванцова, Євген Положій, Наталка Сняданко, Оксана Забужко та Євгенія Кононенко об’єднались, аби написати книжку про алкоголь. Її назва – «Жити-пити. 40 градусів життя».

 





«Кілька місяців тому нам спало на думку написати оповідання на «алкогольну» тему. До алкоголю можна ставитись по-різному, так воно, в принципі, і вийшло – у нашій збірці, у створенні якої взяли участь 11 письменників», – розповіла у коментарі ZAXID.NET одна з упорядників збірки, письменниця Галина Вдовиченко.

Книжка – щойно з друкарні, її ще навіть немає у продажу, однак вчора, 28 серпня, два примірники цієї збірки та низку інших книжок передали у наркологічне відділення №2 Львівської обласної клінічної психіатричної лікарні, що на вул. Кульпарківській.


«Вчора я була там і бачила, як заносять чергового пацієнта – молодого чоловіка, п'яного до непритомного стану. Але саме таким людям, які за кілька днів приходять до тями, ми і передали свої книжки», - розповіла письменниця.

У цьому відділенні є своя бібліотека, зібрана лікарями та працівниками. Головний лікар відділення Анатолій Крамар каже, що у багатьох саме там виникає бажання узяти книжку до рук. «То нехай там будуть і найновіші книжки, в тому числі і ця збірка. Бачила вчора журнал записів книжок бібліотеки відділення – хто і що бере читати. Там справді читають», – пояснює письменниця.


У світ книжка вийде накладом 5 тисяч. Вперше її презентують на акції «Повна скриня книжок», що відбудеться в межах другого гаражного розпродажу 8 вересня у «Майстерні добрих справ». Цю подію організовує спільнота взаємодопомоги "Оселя-Емаус" і два примірника книги продадуть на благодійному аукціоні.

А вже на Форум видавців у Львові книжку привезе видавництво "Клуб сімейного дозвілля". Її презентація відбудеться у суботу, 14 вересня, зранку (об 11:00, - ред.) у Кривій липі. Тож навіть назву презентації обрали символічну «Бодунова презентація антології «Жити-пити. 40 градусів життя».

«Я впевнена, що будуть згодом і нові наклади. Ця книжка для усіх. Алкогольна залежність, пияцтво - одна з помітніших проблем нашого суспільства. Є потреба говорити про це, чути одне одного, і намагатися щось змінити», – сказала Галина Вдовиченко.


Фото:  світлини зі сторінки у Facebook Галини Вдовиченко  

Джерело:

http://zaxid.net/home/showSingleNews.do?11_pismennikiv_vidali_knigu_pro_alkogol_i_peredali_u_narkodispanser&objectId=1292355


 Довідка:


 Коментарі до своєї збірки новел про український алкоголізм «Жити-пити.40 градусів життя» 

 дали кореспонденту Gazeta.ua 28 серпня - Наталка Сняданко, Лариса Денисенко, Сергій Жадан, 

 Галина Вдовиченко. З ними можна ознайомитися за  посиланням -

 http://gazeta.ua/articles/culture/_htos-p-e-a-mi-pishemo    nova-zbirka-novel-pro-ukrajinskij-  alkogolizm/513506


 

Переглядів: 1024 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 07:15
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024