Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Серпень » 29 » Кабінет міністрів прийняв державну стратегію щодо наркотиків до 2020 року.
22:10
Кабінет міністрів прийняв державну стратегію щодо наркотиків до 2020 року.

НІРВАНА  ВІДКЛАДАЄТЬСЯ


У стратегії передбачається посилити кримінальну відповідальність за поширення великих обсягів наркотиків, а за зберігання малих доз залишити лише адміністративне покарання , повідомляє "Комерсант - Україна" 







За даним джерелом, документ розроблявся Державною службою з контролю за наркотиками з 2010 року. Стратегія передбачає, зокрема, декриміналізацію окремих статей Кримінального кодексу , що стосуються боротьби із розповсюдженням наркотиків.

Наприклад , зараз ст. 309 КК (незаконне виробництво, придбання , зберігання, перевезення наркотичних засобів без мети збуту) передбачає покарання до трьох років позбавлення волі.

"Є сенс посилити кримінальну відповідальність за розповсюдження і продаж великих обсягів наркотиків , а за зберігання невеликих обсягів - до десяти доз - ввести адміністративну відповідальність", - заявив радник Держслужби з контролю за наркотиками Володимир Ященко.

Його підтримав і глава відомства Володимир Тимoшенко : "Правоохоронні органи повинні сконцентрувати свої зусилля на реальних злочинцях, а не наркозалежних " .

Програма передбачає збільшення обсягу соціальної реклами в інтернеті та ЗМІ , а також освітніх програм.

" Якщо споживання наркотиків у нас росте, значить, існуюча профілактика не працює. Мало сказати , що наркотики - це зло. Молодь повинна вміти протистояти ризикам і відмовлятися від наркотиків", - вважає Ященко.

Стратегією також пропонується "розробити порядок тестування водіїв , затриманих осіб , громадян, які працюють на об'єктах життєзабезпечення, на наявність наркотиків в організмі " .

"Для водіїв, які порушили правила дорожнього руху , це будуть експрес -тести , які дозволять працівникам ДАІ на місці визначити зміст наркотиків у крові водія" , - уточнив Ященко.

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

 http://www.expres.ua/digest/2013/08/29/92831-zberigannya-narkotykiv-proponuyut-ne-uvyaznyuvaty

 

Переглядів: 863 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 09:39
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024