Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Вересень » 5 » Нігерійський Червоний Хрест сприяє зближенню між класами суспільства, - волонтер Ayanwale Anthony
15:25
Нігерійський Червоний Хрест сприяє зближенню між класами суспільства, - волонтер Ayanwale Anthony

НІГЕРІЯ І МИЛОСЕРДЯ


Днями, у групу Друзі у соцмережі Facebook, приєднався користувач Ayanwale Anthony (на знімку). Його сторінка свідчить, що він – волонтер Червоного Хреста Нігерії з великим стажем.

 






Закінчивши навчання в інституті переробки і видобування нафти в Еффурун (Effurun) в Нігерії, він працює менеджером в одній з нафтових компаній своєї країни. В межах обміну досвідом був відкомандирований МФ ТЧХ і ЧП на навчання в Неаполь. Як турист, побував у Палестині, інших країнах. Антоній висловив бажання стати членом ТЧХУ, як іноземний громадянин. Щоб він міг здійснити цей задум, його переадресовано у міжнародний відділ Національного Комітету  Товариства Червоного Хреста України, штаб-квартира якого знаходиться у Києві..

На знак подяки, він прислав для сайту фоторепортаж про життя Нігерійського Червоного Хреста у наші дні. До фотографій було додано такий пояснюючий текст:



 

"Люди, зняті на фотографіях, це члени Нігерійського Товариства Червоного Хреста. Більшість з них - студенти, вчителі і добровольців, які зібралися разом, щоб показати, що у суспільстві повинна панувати любов людини до людини. 




Всі червонохрестівці, зняті на фотографії, - нігерійці, котрі зібралися для поїздки зі столиці держави – Лагосу, у стародавнє місто Абеокута, що в штаті Огун. 




Програмою торік було охоплено близько 300 учасників. Її мета - довести до відома всіх студентів, як з державних, так і приватних навчальних закладів, що прийшов час долати соціальні бар'єри разом, що відгороджують заможний клас суспільства від зубожілого.



 

Довідково:




У фотоархівах Інтернету збереглася цікава історія взаємодії підрозділів ТЧХУ з громадянами Нігерії, які потрапили у скрутне становище. У них, зокрема, зазначається:

«Одинадцять африканських спортсменів лишилися без притулку, їжі, одягу і соціального захисту в Дніпропетровській області.




Футбольна команда Першої Ліги Нігерії у повному складі, приїхавши в Україну після Євро-2012 укладати футбольні контракти, була ошукана недобросовісним менеджером. Нігерійські футболісти залишилися без коштів для існування на старій покинутій базі відпочинку під Дніпродзержинськом.

Харківська і Дніпропетровська обласні організації Товариства Червоного Хреста, об'єднавши сили, виїхали на допомогу, залучивши традиційного партнера – проект «Надзвичайні Новини» телеканалу ICTV.




Ґрунтуючись на семи принципах руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, дві обласні організації, Донеччини і Дніпропетровщини, простягли руку допомоги людям, що опинилися в складній життєвій ситуації, і привезли кожному потерпілому продовольчий набір (тушковане м'ясо, соняшникова олія, крупи, супи, згущене молоко і т. д.), теплий одяг, засоби особистої гігієни (шампуні, зубна паста, пральний порошок, миючий засіб і т. ін.), а також роздали презервативи від Міжнародного благодійного фонду «Міжнародний Альянс з ВІЛ/СНІД в Україні», що цілком зрозуміло: всі футболісти з Африки – люди молоді, вродливі, яким важко не впасти в око представницям слабкої статі. 




Візи членів команди закінчилися 15 вересня 2012, і футболісти були депортовані додому в Нігерію. Сподіваємося, що негативні враження від подорожі в Україну дещо покращать спогади і про сторожа бази («матусю» - як називали її нігерійці), про підтримку місцевого населення і про допомогу Червоного Хреста».

 

Ми, редакційний колектив сайту, також будемо сподіватися, що надалі таких прикрих випадків не буде. А при укладанні міжнародних угод треба бути завжди пильними і зважувати усі ризики, які можуть виникнути у майбутньому. Недобросовісних ділків, на жаль, вистарчає на усіх континентах.

 

Фото – зі сторінки автора та із сайту НК ТЧХУ


Ірина Апостолюк,

голова Личаківської районної організації Товариства Червоного Хреста м. Львова

 

 

 

 

 

:

Переглядів: 679 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 19.03.2024, 08:09
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024