Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Вересень » 8 » У Львові 8 вересня продавали кольорові скрині, повні книжок
20:31
У Львові 8 вересня продавали кольорові скрині, повні книжок

СВЯТО  ДОБРОТВОРЦІВ І БЕЗПРИТУЛЬНИХ


Сьогодні, 8 вересня, у Львові майстерня добрих справ «Емаус – Оселя» провела другий гаражний розпродаж під гаслом «Повна скриня книжок». Тут можна було придбати книжки та меблі, що перероблені зі старих речей в оригінальний спосіб.






Напередодні львів'яни приносили книжки, які волонтери продавали за символічними цінами. Також на розпродажі можна було придбати яскраво розмальовані скрині, крісла й одяг. Відвідувачів частували тістечками, чаєм та кавою, ціну яких визначали самі відвідувачі, жертвуючи в благодійну скриньку. Захід проходив під супровід класичної музики.  Його  відвідало близько сотні людей.

В спільноті "Емаус - Оселя" кажуть, що хочуть, щоб це стало традицією – перед Форумом Видавців переглянути свої книжкові шафи і скрині та зробити свій внесок у добру справу – функціонування соціального гуртожитку на Угорській. Також на розпродажі презентували 23 число журналу «Просто неба»

"Ми належимо до міжнародного руху «Емаус», який започаткував 1949 року отець П'єр, коли він вперше купив будинок і там разом з одним бездомним поселив інших людей, які не мали житла після війни. І вони думали, що робитимуть і де братимуть кошти на проживання, і вирішили використовувати ті речі, які людям вже непотрібні",– розповіла голова ЛМГО «Спільнота взаємодопомоги «Оселя» Олеся Саноцька.

Також вона додала: «Дуже багато людей в суспільстві є споживачами. Ми купили якусь річ, потім вона стада непотрібною –  і ми її викидаємо, не розуміючи, що десь поряд є люди, які потребують її. І спільнота «Емаус» тим і займається, що збирає старі речі, ремонтує, приводить їх в порядок і продає.  З цих грошей живе спільнота і за ті кошти творяться ці акції солідарності з біднішими людьми».

"Ми також роздаємо їжу в центрі Львова, у нас працює осередок підтримки бездомних. Вони можуть прийти з вулиці й помитися, попрати свій одяг", – сказала Олеся Саноцька

Нагадаємо, 8 червня у Львові успішно провели Перший Гаражний Розпродаж, до якого долучилися відомі особистості з усієї України. На початку літа на першому поверсі соціального гуртожитку можна було придбати раритети та ексклюзиви від письменників і поетів (Ірена Карпа, Юрій Андрухович, Ірен Роздобудько, Юрко Іздрик, Мар'яна Савка, Галина Вдовиченко, Григорій Семенчук та інші), від співаків та музикантів (Марія Бурмака, голос країни Павло Табаков, гурт "Патриція", ГИЧ-Оркестр, скрипаль-віртуоз Олександр Божик, дует "Світязь"), від артистів, модельєрів та цілих організацій (Ірма Вітовська, Театр Курбаса, Руслан Багінський, перша леді Львова Катерина Кіт-Садова, Форум Видавців, радіо "Львівська Хвиля", Інтернет-видання "Zaxid.net", Видавництво Старого Лева, художник Лесь Панчишин та інші). Під час Першого гаражного розпродажу вдалося зібрати майже 13 000 гривень, які було спрямовано на підтримку проектів громадської організації "Емаус-Оселя" та роботу соціального гуртожитка для малозабезпечених людей та сиріт.

 

 Довідка:

 

 ЛМГО «Спільнота взаємодопомоги «Оселя» - це громадська організація, яка вже 10 років працює з безпритульними та іншими соціально виключеними особами, залучаючи їх до самодопомоги через працю, спільне проживання та солідарність. Також «Оселя» є єдиним членом Міжнародного Руху «Емаус» в Україні, який налічує близько 400 спільнот у цілому світі. Втілюючи ідеї «Емаусу» в Україні, «Оселя» займається тим, що збирає від людей непотрібні їм речі одяг, меблі, речі домашнього вжитку все, що людям непотрібне, щоби цими речами допомогти тим, хто їх насправді потребує.

Майстерня добрих справ «Емаус – Оселя» діє при соціальному гуртожитку у м. Львові на вул. Угорській, 2. Як повідомила на своїй сторіцнці у Facebook Галина Вдовиченко, одна з організаторів і учасників події, сьогодні було виручено від розпродажу книг і розмальованих меблів - 14 тисяч грн.

 

Фото – www.zaxid.net

Джерело:

http://zaxid.net/home/showSingleNews.do?u_lvovi_prodavali_kolorovi_skrini_povni_knizhok&objectId=1293013

 

Переглядів: 768 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 19.03.2024, 10:11
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024