Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Вересень » 12 » У Львові пройшла урочиста академія з нагоди відкриття ХХ Форуму видавців
08:49
У Львові пройшла урочиста академія з нагоди відкриття ХХ Форуму видавців

CВЯТО  КНИГИ  РОЗПОЧАЛОСЯ


У Львові 11 вересня пройшла урочиста академія з нагоди відкриття ХХ Форуму видавців. Сьогодні, 12 вересня, у місті на багатьох майданчиках презентуватимуть нові книги, письменники роздаватимуть автографи, експерти говоритимуть про майбутнє книговидання, переклади тощо. На урочистості до Львова з’їхались польські та українські дипломати, а також письменники та поети з різних країн світу.




На урочисту академію прийшли віце-прем'єр-міністр України Костянтин Грищенко, міністр культури і національної спадщини Польщі Богдан Здроєвський, президент Форуму видавців Олександра Коваль, Надзвичайний і Повноважний Посол Польщі в Україні Генрик Літвін, Надзвичайний і Повноважний Посол України в Республіці Польща Маркіян Мальський, директор Польського інституту в Києві Ярослав Годун, Генконсул Польщі у Львові Ярослав Дрозд.

Також у філармонію на академію завітали міський голова Львова Андрій Садовий, голова облради Петро Колодій, письменники Юрій Андрухович, Юрій Іздрик, Ігор Калинець, нардеп Олесь Доній, ректори львівських вишів, літературні експерти.

Костянтин Грищенко зачитав привітання від президента, а також додав «від себе»: «Для кожного з нас книга була визначальним фактором професійного і духовного розвитку. Для мене, як людини, яка майже все життя провела в дипломатії, книга стала дороговказом: не просто знати, хто ти є, а чим відрізняєшся від інших людей. Книжка дозволяє знати історію, психологію, філософію. Книжка через фантазію автора дозволяє поринути у світ, де ми переживаємо разом з героями творів та й самі стаємо частиною їх світу».

«Любити книжку – то велика Божа ласка. А коли книжку любить весь Львів – це дуже велика ласка. Я собі не уявляю Львова без Форуму видавців. Який треба мати талант, щоб об’єднати тисячі геніальних людей? Ви об’єднуєте людей, які творять, які працюють. Це щось особливе. Є дискусії про майбутнє книжки», - зазначив під час вітального слова міський голова Львова Андрій Садовий.

Від імені громади міста Львова Андрій Садовий вручив монету Короля Данила Галицького засновниці Форуму видавців Олександрі Коваль. Орденом Святого Юрія мер нагородив Почесного громадянина міста Львова Ігоря Калинця, а Золотим гербом міста – Юрія Андруховича.

Зазначимо, цього року організатори склали масштабну програму ХХ Форуму видавців у Львові. Вона розміщена за адресою: http://zaxid.net/home/showSingleNews.do?programa_forumu_vidavtsiv_2013&objectId=1292844

Своєрідним неофіційним стартом форуму була лекція ЗиґмунтаБаумана, всесвітньо відомого соціолога та філософа, під назвою «Невелике доповнення до довгої історії соціальної історії часу»

 

Фото –www.zaxid.net

Джерело - http://zaxid.net/home/showSingleNews.do?start_forumu_vidavtsiv_u_lvovi_ministri_diplomati_pismenniki&objectId=1293297

 

 

Переглядів: 768 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 19.03.2024, 11:59
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024