Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Вересень » 13 » Всесвітній день надання першої медичної допомоги – 14 вересня
17:55
Всесвітній день надання першої медичної допомоги – 14 вересня

НЕЗВИЧАЙНИЙ  УРОК  У  ШЕСТИКЛАСНИКІВ


 Личаківська РО ТЧХ м. Львова провела 

 незвичайний урок у 6 класі Львівської 

 СШ-21.  Патронажні медичні сестри – 

 Галина Піскоровська, Вікторія Дудяк, 

 голова Товариства Червоного Хреста 

 Личаківського району м. Львова Ірина 

 Апостолюк провели для них  урок, на 

 якому діти навчалися накладати шини, 

 вправляти вивихи, бинтувати рани. 



Вони розповіли учням і про історію заснування Всесвітнього дня надання першої медичної допомоги у 2000 р. Ініціатором його проведення виступили національні організації - члени Міжнародного руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця.




«Основне завдання при наданні першої медичної допомоги полягає в тому, щоб  шляхом проведення необхідних найпростіших медичних заходів врятувати життя потерпілому, зменшити його страждання і попередити розвиток можливих ускладнень», - наголосила Ірина Апостолюк (на знімку - третя зліва).




Слушність такого уроку очевидна. Адже ситуації, що вимагають надання екстреної медичної допомоги виникають, як правило, несподівано. В основному це відбувається в умовах дефіциту часу і під час відсутності людей зі спеціальним медичною освітою. У цих випадках важливо не піддаватися паніці, діяти швидко й рішуче, тому що в такі моменти дорога кожна секунда.




Вже давно відомо про існування так званої "золотої години", того часу, коли постраждалому можна надати найбільш дієву першу допомогу. Саме в такі моменти здоров’я людини, що потрапила в несподіване критичне становище, перебуває між життям і смертю. Пояснюється це тим, що максимальні компенсаторні функції організму людини, при виникненні раптових і серйозних ушкоджень, можуть ефективно підтримувати стабільний стан приблизно протягом однієї години. Саме впродовж першої години після настання нещасного випадку надання першої медичної допомоги є найбільш ефективним і дозволяє мінімізувати розвиток небезпечних ускладнень.




Перше заняття було для шестикласників і теоретичним, і практичним. У Львівській СШ-21 навчається 521 учень, з них - 390 юні члени. Старшокласники – волонтери Червоного Хреста. Вони за роки навчання вже можуть кваліфіковано відповідати на питання про діяльність Червоного Хреста, як міжнародного, так і українського, знають про 7 принципів Червонохресного руху та інші факти з історії Товариства.




Первинний осередок Червоного Хреста у школі очолює педагог-організатор Анжела Юріївна Терлецька (на знімку), а допомагають їй у роботі члени педагогічного колективу. У день зйомок, це були: Галина Дмитрівна Русенко – вчитель фізичного виховання та Наталія Зиновіївна Станішевська – класний керівник 6 «б» класу.




І щоб осередку краще працювалося, ним регулярно цікавиться і, коли потрібно, допомагає директор школи Валентина Георгіївна Звежинська.




Навчальний рік тільки почався: 6 «б» клас – перший, де пройшов незвичайний урок з надання першої медичної допомоги. Надалі – у всіх класах будуть проведені такі заняття з районною організацією Червоного Хреста. Безпека дітей, їх вміння вийти із скрутної життєвої ситуації, – головна турбота їх вчителів і вихователів.

 

Фото – Ірини Дзіклевич

Прес – служба Личаківської РО ТЧХ м. Львова

 

Переглядів: 1067 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 19.03.2024, 12:47
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024