Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Вересень » 17 » Заступник голови ЛОДА Ірина Романів зустрілася із делегацією Гарвардського медичного університету із США
16:50
Заступник голови ЛОДА Ірина Романів зустрілася із делегацією Гарвардського медичного університету із США

У  ЦЕНТРІ  УВАГИ  - ОПІКОВІ  ДИТЯЧІ  ТРАВМИ

 

  Заступник голови Львівської облдержадміністрації 

  Ірина Романів зустрілась з групою фахівців ГО «Doctors 

  Collaborating to Help Children, Corporation» («Лікарі, 

  об’єднані заради допомоги дітям») та Гарвардського

  медичного університету у м. Бостон (США).






Зазначимо, метою візиту групи фахівців з Бостона є підготовка разом з департаментом ОЗ ЛОДА спільного Проекту запобігання дитячого травматизму від опікової травми у Львівській області і одночасно проведення Міжнародної щорічної виїзної клініки у Львові на базі 8-ої МКЛ.

Під час зустрічі Ірина Романів наголосила на важливості роботи фахівців з Гарвардського університету та діяльності Благодійної ГО «Лікарі, об’єднані заради допомоги дітям».

«Уже впродовж останніх семи років ця благодійна організація працює для покращення надання допомоги дітям з України, що зазнали опікової травми. Важливо, що американські фахівці працюють над розробленням мережевої підтримки для раніше прооперованих дітей, щоб надавати при потребі допомогу дистанційно, а при необхідності, – повторно доставляти таких пацієнтів в Бостонський опіковий центр клініки Шрайнерс», – зазначила І.Романів.

«За час своєї діяльності в клініках США було надано допомогу більш як 20 пацієнтам, більшість з котрих потребували повторної госпіталізації. Вартість однієї такої госпіталізації становить близько 200-300 тис. дол. США. На жаль, не всі пацієнти можуть оплатити таке лікування. Тому нам необхідно створювати всі відповідні умови для госпіталізації та надання кваліфікованої допомоги дітям з опіковими травмами в нас на Львівщині», – додала вона.

В рамках першого етапу Проекту запобігання дитячого травматизму від опікової травми, що тривав впродовж з квітня 2013 р. було проведено анкетування серед населення Львівської області (анкетовано біля 8 тисяч батьків, медичних працівників, учителів і вихователів дитячих садочків) з визначенням рівню знань щодо запобігання опіків у дітей, методів невідкладної допомоги при опіках, а також актуальності тематики профілактики опіків.

«Результати дослідження анкетувань свідчить про низький рівень знань населення щодо заходів профілактики опіків та методів першої допомоги, а отже даний освітній проект стане вкрай важливим кроком в запобіганні опіків серед дітей», – відзначила заступник директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Ірина Микичак.

Заступник голови ОДА висловила сподівання на плідну співпрацю Львівщини із фахівцями з Бостона та департаменту охорони здоров‘я облдержадміністрації в рамках реалізації спільного Проекту «Запобігання дитячого травматизму від опікової травми у Львівській області».

Ірина Романів наголосила на тому, що для української сторони партнерство фахівців рівня Гарвардського університету є надзвичайно престижним та побажала гостям плідної роботи й приємного перебування у Львові.

 

Фото – з сайту ДОЗ ЛОДА

Прес-служба Департменту охорони здоров'я Львівської ОДА

Переглядів: 745 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 19.03.2024, 05:45
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024