Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Вересень » 25 » Львівській ОО ТЧХ України виділено 2000 листів шиферу для постраждалих від буревію у Самбірському районі Львівщини
11:55
Львівській ОО ТЧХ України виділено 2000 листів шиферу для постраждалих від буревію у Самбірському районі Львівщини

ОПЕРАТИВНІСТЬ   - СЕСТРА ГОСПОДАРНОСТІ




Учора, 24 вересня, на Самбірщині, за даними Департаменту з питань цивільного захисту Львівської ОДА, ліквідовано пошкодження восьми ліній електропередач і включено всі 33 відключені трансформаторні підстанції. Тож  електропостачання населених пунктів району відновлено повністю.



Прес-служба Львівської ОДА повідомила також, що проїзд автомобільною дорогою Самбір - Мостиська та вулицями Самбора уже безперешкодний. Наразі проводяться роботи зі зняття залишків шиферу та металевої покрівлі з пошкоджених будівель з використанням спеціальної техніки, розчищено дороги та вулиці у населених пунктах від повалених дерев з їх подальшим розпиленням та вивезенням для забезпечення безперешкодного руху автомобільного транспорту; очищено подвір’я житлових будинків та території підприємств, установ, організацій від гілок дерев, елементів дахів будівель та сміття, проведені обстеження постраждалих житлових будинків комунальної та приватної власності, об’єктів бюджетної сфери і приватних підприємств з метою оцінки збитків, завданих стихією, а з регіонального резерву виділено матеріально-технічні ресурси для ремонту пошкоджених дахів будівель.

До подолання наслідків негоди долучаються й приватні підприємства. Зокрема, за рішенням керівництва ВАТ «Івано-Франківськцемент», Львівському обласному Товариству Червоного Хреста надано для постраждалих від буревію в Самборі 2000 листів шиферу.


       Довідка Софії Пицик, 

        голови  Самбірської РО ТЧХ України:


23 вересня 2013 року близько 18 години над Самбірщиною пронісся руйнівний буревій, який завдав значних матеріальних збитків,  які становлять понад мільйон гривень.

При отриманні інформації про стихійне лихо спільно з відомствами з надзвичайних ситуацій визначено характер та розмір стихійного лиха, а також потреби потерпілого населення у допомозі з боку Товариства. Про виникнення надзвичайної ситуації проінформовано обласну організацію ТЧХ.

В м.Самборі повалено понад 100 дерев, пошкоджені дахи біля 30 комунальних та індивідуальних будинків. Пошкоджене приміщення ПТУ швейників ( зірвано дах, повибивані вікна, знесено огорожу). СШ №10 (знесено огорожу та  повалено з корінням більше 10-ти дерев). Значних пошкоджень завдано приміщенням ринку. Знеструмлено місто та 7 населених пунктів, відключено вуличне освітлення. З моменту виникнення стихійного лиха проводяться  відновні роботи по ліквідації завданих пошкоджень.

За медичною допомогою звернулося двоє травмованих осіб (1-на особа госпіталізована, 2-гій надано медичну допомогу та відправлено на амбулаторне лікування). 

            

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

http://dailylviv.com/news/sytuatsiyi-i-pryhody/elektropostachannya-v-sambirskomu-raioni-lvivshchyny-vidnovleno-povnistyu

 

На цю ж тему:

 

1.     Доброта врятує світ  - http://lviv-redcross.at.ua/blog/2013-09-24-2148

2.     «Бабине  літо»  заблудилося -  http://lviv-redcross.at.ua/blog/2013-09-24-2144

3.     У димарях завивало і валило з ніг -  http://lviv-redcross.at.ua/blog/2013-09-23-2143

 

 

Переглядів: 856 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 20:09
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024