Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Вересень » 26 » МОЗ України, Держслужба соцзахворювань та Американський міжнародний альянс - зміцнюють співпрацю
12:12
МОЗ України, Держслужба соцзахворювань та Американський міжнародний альянс - зміцнюють співпрацю

ДОНОРСТВУ – БІЛЬШУ УВАГУ


 МОЗ України спільно з Держслужбою соцзахворювань 

 та Американським міжнародним альянсом охорони

 здоров'я визначили 24 вересня порядок співпраці у сфері 

 донорства та безпеки крові

 

 



У Міністерстві охорони здоров'я України відбулася робоча зустріч, присвячена питанням удосконалення безпеки крові та донорства в Україні. Представники Міністерства, Держслужби України соцзахворювань спільно з експертами Американського міжнародного альянсу охорони здоров'я (АМАОЗ) і Центрів контролю та профілактики захворювань Департаменту охорони здоров'я США (далі CDC) обговорили подальші кроки впровадження активностей Проекту з безпеки крові та умови підписання меморандуму про співпрацю між АМАОЗ та МОЗ України.

 

Сторони озвучили бачення основних завдань та формату, в якому планується здійснювати проект, а також порядок подальшого його узгодження. Наголошено на необхідності спрямувати спільні зусилля задля формування цілісної національної політики з безпеки крові, розгляду міжнародних рекомендацій та створення міжсекторальної платформи удосконалення існуючого законодавства, що регулює відносини, пов'язані з донорством крові.

 

У ході діалогу Голова Держслужби України соцзахворювань Тетяна Александріна зазначила, що відомство готове активно долучатися до виконання зазначеного проекту, оскільки є співвиконавцем низки нормативно-правових документів, які стосуються реалізації державної політики у сфері безпеки донорській крові, її компонентів.

 

Держслужбою також готуються до впровадження пілотні проекти у трьох регіонах України – Житомирській, Київській та Луганській областях, які стосуються покращення роботи лабораторної мережі.

 

Під час зустрічі міжнародні експерти поінформували про завершення оцінки центрів крові та трансфузіологічних відділень у 7-ми пілотних областях України: Житомирській, Київській, Львівській, Рівненській, Луганській, Одеській та у місті Київ. Основні висновки, оцінки та рекомендації будуть викладені в офіційному звіті та надіслані до Держслужби України соцзахворювань, МОЗ України, а також пілотних закладів.

 

Йшлося також про створення профільного національного комітету або міжвідомчої робочої групи, до складу якої увійдуть представники МОЗ України, Держслужби України соцзахворювань, головні лікарі центрів крові та громадських організацій, що пропагують донорство.

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

 

За інформацією Державної служби України з питань боротьби з ВІЛ-інфекцією/СНІДом, туберкульозом та іншими соціально небезпечними захворюваннями.  Оригінал  повідомлення:

http://www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20130924_2.html

 

Переглядів: 731 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 17:53
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 5
Гостей: 4
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024