Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Вересень » 27 » На Львівщині готуються до 100-річчя початку Першої світової війни
20:42
На Львівщині готуються до 100-річчя початку Першої світової війни

СУМНИЙ  ЮВІЛЕЙ


27 вересня під керівництвом заступника голови Львівської облдержадміністрації Ірини Романів відбулось засідання організаційного комітету з відзначення у 2014 році 100 річниці початку Першої світової війни.

 




Про це повідомили сьогодні у прес-службі Львівської ОДА. Співголовами оргкомітету є голова Львівської облдержадміністрації Віктор Шемчук та голова Львівської обласної ради Петро Колодій.

 

«Галичина – це саме той регіон, який має задати тон для відзначення 100-річчя початку Першої світової війни», – зазначила Ірина Романів.

 

«Саме тут, на Львівщині, відбувались події цієї війни. А тому Галичина має стати центром усіх заходів на загальнодержавному рівні», – додала заступник голови ОДА.

 

Також вона наголосила на необхідності цільової розмови членів оргкомітету, креативних ідей, нових рішень, аби відзначення цієї дати стало помітним явищем не тільки на Львівщині, а й загалом в Україні.

 

Під час засідання обговорили ряд пропозицій щодо плану заходів із відзначення 100-річчя початку Першої світової війни.

 

Зокрема, йшлося про проведення просвітницьких заходів на вшанування пам’яті жертв, а саме можливості організувати та провести в загальноосвітніх навчальних закладах та публічних бібліотеках області виховні години, конференції, семінари, уроки пам’яті на тему: «Трагічний слід Першої світової війни в серцях українців», у закладах культури провести тематичні виставки творів мистецтва та лекції, присвячені 100-й річниці Першої світової війни.

 

Також під час обговорення було запропоновано створити загальний каталог військових поховань та цвинтарів Першої світової війни, їх благоустрій, встановлення вказівників та збереження, організувати сходження гуртківців Львівського обласного центру краєзнавства, екскурсій і туризму учнівської молоді на гору Ключ та на гору Маківка до Меморіалу Українських січових стрільців, загиблих у боях Першої світової війни, за участю збірних команд районів (міст) області зі спортивного туризму.

 

Як зазначалось під час засідання, у рамках відзначення цієї дати відбудуться традиційні військово-історичні реконструкції битв Першої світової війни.

 

Окрім того, дано доручення забезпечити виготовлення та встановлення соціальної реклами, присвяченої відзначенню Року вшанування пам’яті жертв Першої світової війни, а також забезпечити висвітлення в засобах масової інформації заходів із підготовки та проведення заходів у зв’язку з 100-річчям початку Першої світової війни, показ тематичних теле- та радіопередач, кінохроніки подій, пов’язаних із Першою світовою війною, створення циклу фільмів про участь України в Першій світовій війні.

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

http://zik.ua/ua/news/2013/09/27/431526

Переглядів: 787 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 19.03.2024, 09:39
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024