Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Вересень » 29 » 1 жовтня у Львові стартує IV Екуменічний соціальний тиждень
23:49
1 жовтня у Львові стартує IV Екуменічний соціальний тиждень

ДІАЛОГ  РІВНИХ


  1 жовтня  у Львові стартує IV Екуменічний соціальний тиждень «Відмінності та 

  повага», у рамках якого пройде багато цікавих круглих столів та дискусій, де виступлять 

  експерти не лише з України, а й з-за кордону. Він триватиме до 5 жовтня.

 


Про це повідомляє кореспондент ІА ZIK.

 

«Таку тему для форуму ми обрали не випадково, адже під час V Соціального екуменічного тижня було рекомендовано продовжити міжконфесійний діалог для подолання стереотипів в основі громадянського суспільства. Питання відмінності стосується кожного з нас. Кожна людина є індивідуальністю і має свої особливості. Всі ми потребуємо, щоб нас поважали в суспільстві», – розповіла під час прес-конференції координатор Екуменічного соціального тижня Марія Кандиба.

 

Традиційно захід розпочнеться з екуменічної молитви, яка відбудеться в храмі св. архистратига Михаїла о 13.00. Опісля в у Львівській обласній раді відбудеться пленарне засідання.

 

Марія Кандиба розповіла, що серед доповідачів будуть чимало науковців, представників духовенства, фахівців в соціальній сфері. Серед почесних промовців – апостольський нунцій в Україні архієпископ Томас Едвард Ґалліксон, посол Австрії в Україні Вольф Дітріх Хайм, віце-канцлер Австрії (1991-1995 рр.) Ерхард Бусек, радник зх. Питань культури та співробітництва посольства Франції в Україні Ерік Тосаті.

 

2 жовтня учасники візьмуть участь у круглому столі «Міжконфесійний діалог: між пошуком єдності та захистом цінностей», що пройде в Українському католицькому університеті (вул. Хуторівка, 35а). Цього ж дня у Дзеркальній залі Львівського національного університету ім. І. Франка відбудеться круглий стіл «Від протистояння до взаємодоповнення: український контекст, європейський досвід».

 

3 жовтня присвятять соціальним проблемам. Зокрема, експерти поговорять про самореалізацію уразливих груп населення.

 

«Тут обговорять потреби та можливості осіб з особливими потребами, людей, що перебувають у кризових ситуаціях», – уточнила координатор заходу.

 

Крім того, цього дня відбудеться дискусія «Соціальні наслідки жіночої трудової міграції». Вітчизняні та закордонні фахівці обговорять питання міграції жінок, соціального сирітства, дитячого виховання та торгівлі людьми.

 

Під час круглого стола «Ініціатива зсередини громади як чинник врахування відмінностей і реалізації поваги на шляху до становлення громадянського суспільства» учасники порушать питання соціальної справедливості та поваги.

 

Марія Кандиба зазначила, що окрім наукової частини також відбудеться низка практичних цікавих заходів, зокрема, майстер-клас для працівників соціальної сфери «Балінтовська група», метою якого є забезпечення працівників емоційною підтримкою колег. Також заплановані різноманітні тренінги для молоді.

 

Крім того, учасники заходу відвідають соціальні організації Львова та майстерню спільноти «Лярш-Ковчег», яка працює з людьми з особливими потребами.

 

Традиційно останній день секційних засідань, 4 жовтня, буде присвячений роботі з молоддю.

 

«Запрошуємо активну молодь Львівщинивзяти участь в заходах, які принесуть користь. Зранку відбуватиметься круглий стіл, на якому доповідачі висвітлять питання виховання на різних ланках: у сім’ї, початковій школі. Також на заході обговорять питання у сфері благодійності», – розповіла Марія Кандиба.

 

В останній день заходу, 5 жовтня, традиційно на площі Ринок відбудеться виставка-ярмарок соціальних організацій, де представлять свій досвід роботи і державні, і громадські установи такого типу.

 

А 8 жовтня у рамках приготування до відзначення Всесвітнього дні дітей відбудеться круглий стіл «Екуменічний аспект соціального служіння».

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело - http://zik.ua/ua/news/2013/09/30/431784

 

Переглядів: 729 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 23:03
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024