Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Вересень » 30 » Скаутський Старт “Княжий Лев” - 2013 успішно відбувся 28-29 вересня
22:55
Скаутський Старт “Княжий Лев” - 2013 успішно відбувся 28-29 вересня

ІГРИ, ЗМАГАННЯ, СПОРТ   


Нарешті, сталося! Скаутський Старт "Княжий Лев”- 

2013 успішно відбувся  28-29 вересня на Львівщині.

 








Незважаючи на передстартову погоду, все ж з’їхалися скаути Організації Українських Скаутів (ОУС) зі Львова, Черкас, Червонограда, Дрогобича, Жовкви та Дніпропетровська, а також скаути-харцери з Польщі з Організацій-партнерів з Ордену Всесвітніх Скаутів – Krąg Harcerski LS Drzewo Pokoju та Harcerska Gromada Wilkow im.Jana Pawła II, Прибули також учасники з дружньої скаутської Організації СПОК-Оріяна з Києва.


 

Увесь Старт нам сприяла тепла сонячна осіння погода. І тому була змога провести і Ватру, і лінійки - не в приміщенні, а на лоні природи.


 

Форум проходив традиційно, починаючи з лінійки-відкриття Старту в пятницю увечері і завершився лінійкою-закриттям в неділю зранку.

Організацію Українських Скаутів представляли:


 

1 Скаутська Дружина Львівська ім. Короля Данила (ОУС), 2 Скаутська Дружина Львівська ім. Княгині Ольги (ОУС), 11 Скаутська Дружина Черкаська ім.Дмитра-Байди Вишневецького (ОУС), 12 Скаутська Дружина Черкаська ім. Лесі Українки та Осередок Червоноград-ОУС.


 

Також був Асистент Головного Скаутмайстра Ордену Всесвітніх Скаутів для Східної Європи, він же Голова Конвенту Святого Юрія друг Єжи Гах.

Лінійку-відкриття очолив Асистент Головного Скаутмайстра Ордену Всесвітніх Скаутів друг Єжи Гах, він виступив з промовою, про важливість скаутингу в сучасному житті. Він нагадав про дружбу та співпрацю поміж скаутами, та висловив побажання гарного Старту.

 

В пятницю увечері після лінійки-відкриття відбулася Скаутська Свічка, де були присутні всі учасники Старту. Спочатку кожна Організація представила свою діяльність, зокрема і Скаутська Організація "СПОК-Оріяна” та Організація Українських Скаутів, яка показала відеопрезентацію ОУС, в  якій розповіли про свою діяльність і харцерки KH LS Drzewo Pokoju (м.Гдиня, Польща).


 

Скаутки 2-ї Дружини Львівської ім. Княгині Ольги (ОУС) навчили присутніх бельгійського танцю "Стрибунець”. Лунали пісні польською та українською мовами. Друг Єжи Гах розповів про Орден Всесвітніх Скаутів.

 

В суботу 28.09 зранку розпочалася теренова гра з цікавими та складними завданнями. Наприклад , серед завдань були: попадання в ціль мішені дротиками.

 

А  ще  «Кінь і вершник»  - двоє людей є нібито «конем», кожна нога є ногою коня. Вони повинні через павутинку переносити вершника. Кожен дотик павутинки- штрафний бал. Треба було сфотографувати групу в різних композиціях, зробити рекламу скаутського стилю життя і зняти відео на фотоапарат або відеокамеру, зашифрувати лист за допомогою скаутських шифрів, наносити води в каструлю за допомогою двох чайних ложечок.

 

 

Було також багато активітетів, серед яких і здача на знання лісу "Хитрий Лис”, "Майстер-клас по приготування українського борщу в польових умовах”, "Техніка скаутського фотографування”, "Малювання на пластику”, "Приготування козацького куліша в польових умовах”, "Написання скаутського літопису”, "Гра на дотик” та інші активітети.

 

А у вечері була традиційна скаутська лінійка, на якій скаути Округи Черкаси-ОУС а саме Оля Попович, Настя Герих, Поліна Кириленко, Андрій Пасічник, Іра Євтушевська склали Скаутську Присягу. Потім відбулася скаутська ватра, на якій Комендант Округи Черкаси ОУС Андрій Пасічник розповів про козаків-характерників, про прадавні українські звичаї.


 

В неділю 29.09 Відбулася лінійка-закриття, на якій отримали відзначки учасників Скаутського Старту "Княжий Лев” 2013, також сертифікати, подяки тощо… Рішенням президента Організації Українських Скаутів (ОУС) було відкрито новий скаутський рік.        


        

СКАУТИ  ОРГАНІЗАЦІЇ  УКРАЇНСЬКИХ  СКАУТІВ РОЗПОЧАЛИ  НОВИЙ  СКАУТСЬКИЙ  РІК

 

Фото – з сайту ОУС

Олександр Мацієвський,

президент ОУС

Переглядів: 894 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 19.03.2024, 07:04
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024