Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Жовтень » 9 » Червоний Хрест Львівщини залучив бійців «Беркуту» до навчання першій долікарській допомозі
18:50
Червоний Хрест Львівщини залучив бійців «Беркуту» до навчання першій долікарській допомозі

УМИРОТВОРИТИ  І  ВРЯТУВАТИ


   Перша група працівників із батальйону 

  міліції особливого призначення «Беркут» 

  ГУМОСУ у Львівській області прибула 

  сьогодні, 9 жовтня, у Медико  - Соціальний 

  Центр Львівської обласної організації 

  Товариства Червоного Хреста України на 

  навчання по Програмі 12-годинних курсів з 

  оволодіння навиками надання першої 

  долікарської допомоги.



Інспектори ДПС  ДАІ  м. Львова, як ми  уже  повідомляли, провели своє  перше заняття  з вивчення надання першої долікарської допомоги два дні тому.  Почувши про це, бійці спецпідрозділу міліції "Беркут"  вирішили взяти приклад зі своїх колег і також пройти аналогічний курс такого навчання. 




Очолив першу групу курсантів фельдшер БМОП «Беркут» Володимир Дудок, який турбується про здоров'я бійців батальйону, а також про те,  щоб затриманим у сутичках громадянам,  якщо потрібно,  була надана  необхідна медична допомога.  




З початком навчання курсантів привітав голова Львівської ОО ТЧХ України Валентин Мойсеєнко.


 

Вступне слово до першої лекції-тренінгу зробила директор МСЦ Львівської обласної організації  ТЧХ України  

Ніна Добренька.


 

Сьогоднішнє  заняття було присвячене вивченню теми: «Основні правила надання першої долікарської допомоги  при зупинці серця і органів дихання постраждалим у масових заворушеннях».  Провела його сертифікована старша медична сестра Львівської ОО  ТЧХ України  Ірина Валько.  Коли вона попросила новобранців  представитися, щоб знати до кого як звертатися,  виявилося, що серед присутніх, переважно, шанувальники фізкультури і спорту.




Старшина міліції Андрій Сорока (на знімку - крайній зліва) – любить спортивні ігри: футбол, волейбол,  баскетбол. Адже  беркутівці беруть участь не лише у приборканні масових заворушень, але й у охороні спокою уболівальників під  час великих футбольних матчів і спортивних свят.




А старшина міліції Маркіян Цибульський любить духовну музику  і  літературу. Та беркутівцям, переважно, доводиться чергувати  на концертах  поп - зірок  і   різних бардів, де збираються  тисячі їх фанів.  Робота є робота: мусиш любити те, що робиш, а не те, що до вподоби.




Буває, що бійцям батальйону доводиться виїздити на тиждень-два у райони Львівщини, де  потрібна їх підмога тамтешнім райвідділам міліції.  І тут велике значення має почуття ліктя товариша,  виучка,  строга дисципліна.  


 

Курсантів розбили на пари, щоб вони один на одному  відпрацьовували типові правила  порятунку постраждалих. Кіногрупа ТРК «Львів» поспішила зафіксувати цей  та інші моменти  навчання на плівку, щоб у  черговому випуску інформаційної програми «Репортер» розповісти глядачам про новину: міліція Львова подружилася з Червоним  Хрестом. Представляли  її - журналіст Оксана  Василик та кінооператор Зеновій Чопойдало.


 

Ірина Валько дала можливість кожному  із курсантів  побувати у ролі, і «постраждалого», і «рятувальника». Після повного освоєння 12-годинної програми з  вивчення правил  надання першої долікарської допомоги курсанти із спецпідрозділу "Беркут" отримають спеціальні сертифікати міжнародного зразка, які підтверджуватимуть їх навики і знання  з цього профілю медицини.




Працівники спецпідрозділу міліції "Беркут", у яких також є сім'ї, почуття співстраждання і милосердя у серці, навіть у найскрутніших ситуаціях керуються правилом: «Дебоширів – умиротворити, слабких – врятувати».




Червоний Хрест  усіляко намагатиметься  допомогти працівникам  міліції  Львова у надбанні необхідних медичних знань і  у засвоєнні  правил належної поведінки в екстремальних ситуаціях. Тоді, хочеться вірити,  ми займемо у ЄС належне місце асоційованого члена Європейської Спільноти.   

 

Фото – Ірини Апостолюк

Прес  - служба  Львівської ОО ТЧХ України

 

Переглядів: 1454 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 18.04.2024, 05:18
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024