Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Жовтень » 13 » Увага - досвід: на Полтавщині у цьому році знизилася смертність від туберкульозу
20:01
Увага - досвід: на Полтавщині у цьому році знизилася смертність від туберкульозу

КООРДИНУЮЧИЙ  МЕМОРАНДУМ 



Такі результати виникли, завдяки Меморандуму 

щодо запобігання туберкульозу

 






Скоординувати зусилля не лише медиків, а й соціальних служб, пенітенціаріїв, громадських та благодійних організацій у попередженні та зниженні темпів поширення захворюваності на туберкульоз покликаний «Меморандум про взаєморозуміння та співпрацю державних та громадських організацій щодо покращення взаємодії управлінь, служб та неурядових організацій області по роботі з соціальними групами підвищеного ризику захворювання на туберкульоз».

 

Він був прийнятний наприкінці минулого року. Підготовці Меморандуму передував ґрунтовний аналіз роботи, що проводиться державними та неурядовими організаціями, стану міжвідомчої співпраці щодо шляхів поліпшення ситуації з поширенням захворюваності на туберкульоз. Також було враховано існуючу нормативно-правову базу.

 

У Меморандумі було визначено участь і основні засади співпраці та взаємодії його підписантів у рамках впровадження кращих практик раннього виявлення туберкульозу та надання необхідної допомоги представникам уразливих до цього захворювання груп населення.

 

Завдяки виконанню зобов’язань, прописаних у Меморандумі, за 8 місяців поточного року у Полтавській області вдалося, завдяки збільшенню кількості контингентів обстеженого населення, особливо з груп ризику, покращити показники виявлення хворих на туберкульоз та на 2% знизити смертність.

 

Питанню обговорення стану виконання Меморандуму та визначенню подальших кроків його реалізації і було присвячено засідання «круглого столу», який днями відбувся у м. Полтаві.

 

Кожний з його учасників розповів про основні аспекти своєї роботи та вніс пропозиції щодо поліпшення координації у рамках виконання «Обласної цільової соціальної програми протидії захворюванню на туберкульоз на 2012-2016 рр. в Полтавській області».

 

Робота міграційних і пенітенціарних служб дозволяє знизити ризик завезення туберкульозу з інших регіонів, а також з місць позбавлення волі. Діяльність фахівців обласного Товариства Червоного Хреста сприяє підвищенню ефективності лікування на амбулаторному етапі. Робота громадських організацій забезпечує соціальний супровід хворих на туберкульоз та навчання соціальних працівників. А засоби масової інформації підвищують рівень обізнаності людей з основних питань туберкульозу.

 

Було внесено ряд конкретних пропозицій до плану спільної роботи на 2014 рік.

 

Усі прийшли до єдиної думки, що туберкульоз — проблема не лише медична, а й соціальна. Тому вдале об’єднання зусиль здатне подолати існуючі бар’єри та суттєво поліпшити ситуацію.

 

Ніна ДУРДИКУЛІЄВА,

головний лікар Полтавського обласного Центру здоров’я

 


Фото – www.poltava.pl.ua

Джерело:

http://www.poltava.pl.ua/news/24555/

Переглядів: 950 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 10:54
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024