Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Жовтень » 13 » Офіційні вісті: хоспісна і паліативна допомога - ознака людяності цивілізації
22:16
Офіційні вісті: хоспісна і паліативна допомога - ознака людяності цивілізації

ТРИ  СИЛИ,  ЩО  СТАЛИ  ПАРТНЕРАМИ  

  

У  п'ятницю,  11 жовтня,  відбулося підписання МЕМОРАНДУМУ про партнерство та співпрацю між Товариством Червоного Хреста України, Всеукраїнською громадською організацією «Українська ліга сприяння паліативної та хоспісної допомоги» та Міжнародним Благодійним Фондом «Карітас України».

Мета цього заходу - розширення співпраці у сфері паліативної та хоспісної допомоги між трьома найбільшими недержавними організаціями у  соціально-медичній сфері.

Діяльності на основі принципів взаємопорозуміння, взаємоповаги, поділяючи погляди щодо забезпечення прав людини на гідне життя. А також долучити громадськість до  участі у розробці проектів нормативно-правових актів з питань регулювання надання паліативної та хоспісної допомоги,  вироблення пропозицій щодо вдосконалення чинного законодавства з організації надання соціально-медичних послуг невиліковно хворим.

На подив,   питання   паліативної та хоспісної допомоги є сьогодні актуальним і не тільки тому, що населення України старішає, а тому, що людство потроху починає замислюватись над тим, як кожен з нас проживає це життя.  І особливо - як з нього іде.


Про коментар В.Князевича:

На створення в Україні національної системи паліативної та хоспісної допомоги європейського рівня треба 12-15 років. 

Про це заявив у п'ятницю після підписання тристороннього Меморандуму про партнерство та співробітництво між ВГО "Українська ліга сприяння розвитку паліативної та хоспісної допомоги" , Товариством Червоного Хреста України та МБФ " Карітас України " голова ВГО "Українська ліга сприяння розвитку паліативної та хоспісної допомоги" , екс -міністр охорони здоров'я Василь Князевич , передає кореспондент Укрінформу . 

"Після , я впевнений , підписання Угоди про асоціацію з Європою ми запланували , по-нашому , років 15 на створення системи паліативної та хоспісної допомоги. Цей крок (підписання тристороннього меморандуму - ред. ) прискорює її . Завершення побудови системи паліативної та медико -соціальної допомоги буде означати те , що ми в Європі. На це треба десь років 12 і вважайте, що ми будемо чітко за цими стандартами жити " , - сказав Князевич. 

За його словами , перші кроки у створенні системи паліативної та хоспісної допомоги вже зроблені , але для завершення цього процесу треба багато в чому змінити законодавчі підходи . 

"Хочемо розвинути цивілізоване суспільство - отже , головним має бути людина , а не міністерство , не держава. За людиною повинні йти ті ресурси , тобто ті засоби, якими він розраховується за ту чи іншу послугу - або медичну , або соціальну - і повинна бути створена система , де ця послуга виявляється - від села до району , області і так далі " , - зазначив Князевич. 

Він відзначив як дуже позитивний факт , що над вирішенням цього завдання , окрім держави , будуть працювати " такі потужні , системні , відомі у всьому світі" громадські організації , як Товариство Червоного Хреста України та МБФ " Карітас України " . 

"Є досвід - великий , глибокий - тут , у нас , в Червоному Хресті , є світовий " Карітас " , який прийшов до нас з європейськими стандартами , і наші напрацювання , як ми бачимо розвиток цієї справи. Всі ешелони будуть йти крок за кроком , дорога довга " , - зауважив Князевич.

 Підводячи підсумки , він зазначив , що громадські організації об'єднуються для того , щоб можна було " в хорошому розумінні лобіювати прийняття тих чи інших рішень або зупиняти нехороші рішення" , перешкоджають допомоги конкретній людині . 

"Упершу чергу ми почнемо з гуманітарної допомоги , де є проблеми. Контролюватися вона повинна , однак не блокуватися , а приносити користь" , - підкреслив Князевич.

 

Фото - www.redcross.org.ua


Джерела:

http://www.redcross.org.ua/modules/news/index.php?id=834

http://www.ukrinform.ua/rus/news/knyazevich_skazal_kogda_v_ukraine_nachnet_rabotat_evrosistema_palliativnoy_pomoshchi_1565820

 

 

Переглядів: 830 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 16:19
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024