Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Жовтень » 16 » У партнерів Червоного Хреста: інтерв'ю з активісткою скаутингу з ОУС Марією Гільжинською
12:59
У партнерів Червоного Хреста: інтерв'ю з активісткою скаутингу з ОУС Марією Гільжинською

У ГАРМОНІЇ З ПРИРОДОЮ


  Інтерв’ю з подругою Марією Гільжинською - Комендантом Скаутського 

  фотоконкурсу "АЗИМУТ” 2013. Маша Гільжинська з вересня 2013 є Осередковою 

  Осередку Червоноград - ОУС.  На сайті ОУС опублікували днями  інтерв’ю  з  цією

  дівчиною. Пропонуємо  його вашій увазі:

 








Осередок Червоноград ОУС ще молодий, отримав Сертифікат лише у вересні 2013 року. Які перші кроки ти бачиш в діяльності Осередку?

Перш за все хочу, щоб в моєму осередку панувала лише дружня атмосфера. Треба навчити нових членів азів скаутського життя.  Звичайно,  хочу вивчити скаутський закон і навчитись  його дотримуватись... Я не хочу, щоб діти ходили до нас тільки тому, що їх батьки так хочуть. Я хочу, щоб дітки розуміли , чому вони прийшли в ОУС,  і чого вони можуть тут досягти.

Як Осередок Червоноград - ОУС планує розвиватися? Як ви збираєтеся об’єднувати навколо себе дітей та молодь в Організацію Українських Скаутів?

Ми розвиватимемося в плані випробовувань. Будемо робити часті походи в ліс, мінімум їжі, побільше пригод. Я думаю, якщо діткам сподобається випробовування в лісі, різні ігри, розучування і співання пісень на збірках, то спрацює так зване «сарафанне радіо»: один з одним поділяться новиною, і в такий спосіб нас стане більше.

Як ти бачиш співпрацю поміж Червоноград -  ОУС та навчальними закладами Червоноградщини?

Червоноград, чудесне місце. Тут є багато доброзичливих людей, думаю проблем зі школами Червонограду не виникне...Сподіваюсь,  що директори шкіл зацікавлені в тому, щоб діти розвивалися у скаутингу.




З чого ти починала, як потрапила в ОУС?

Потрапила в ОУС через Інтернет. Зайшла на сайт скаутів та й прочитала всю інформацію...Стало цікаво. Спочатку не повірила своїм очам, що такі організації ще існують....Побувавши вперше на збірці скаутів, я побачила між членами організації справжню щирість, добрі наміри, дружню обстановку, і, думаю, потрібно  і собі спробувати...Перший виїзд був в Карпати....Це було щось! Я йшла в гори з новими подругами,  керівниками…Приїхавши додому, відчуваю, що в голові все прокручувались знову і знову  ті пережиті емоції, приємні спогади....Це було незабутньо...З тих пір сказала собі: це мій шанс! Від цього не можна відмовлятись.

Які ти бачиш відмінності в діяльності та методиці ОУС з іншими Скаутськими Організаціями?

Особливих відмінностей не бачу. Попрацюю  трохи довше,  тоді  зможу порівняти і дати кваліфіковану відповідь.

На які акції більше звертатиме увагу Червоноград - ОУС,  а на які менше?

Я думаю що «Епідемія доброти»  - це акція, яка того варта...Азимут викладення тих фото, які нагадують наші мандрівки, вже є формою агітації. Я думаю, всі наші акції є цікавими, і ми старатимемося брати участь в різних акціях ,тому що кожна з них, як на мене, є важливою в житті кожного скаута....Як закарбовано в скаутському законі: роби щоденний добрий вчинок.

Яка на твою думку важливість проведення скаутського фотоконкурсу ОУС «Азимут» 2013  і участь у ньому українських скаутів?

На мою думку, важливість конкурсу полягає в тому, щоб зібрати в єдину збірку всі фото, які були зроблені раніше, згадати найцікавіші моменти літнього таборування, змагання «Княжий лев»,  інші акції…Та і, звісно, приз вабить! Заради нього можна  і поборотися  за чемпіонське звання.

Що на твою думку містить поняття «дисципліна і порядок» ?

Дисципліна і порядок повинна бути в кожному осередку. Дисципліна - це коли, дивлячись на осередки, ти розумієш, що вони є гірші, а є кращі, і ти хочеш так само, створити  такий, щоб належати до кращих. Порядок - це вагомий доказ того, що люди в осередку – культурні, виховані, розуміють, що це все не гра,  а серйозна справа.  Тим більше, скаутинг - це не іграшка, з якої можна глузувати. Ось так я розумію поняття «дисципліна і порядок».

Що  це таке,  на твою думку, «скаутський спосіб життя» ?

Скаутський спосіб життя є дуже різноманітним, енергійним і неповторним... Я дуже задоволена, що вступила в таку хорошу дружню організацію ...Я думаю,  кожного разу на збірках нас буде більше і більше…

Твої хобі та захоплення?

Я вишиваю бісером, прагну досягти досконалого рівня у вивченні англійської мови...І, звісно,  я є скаутом Організації Українських Скаутів...Вільний час люблю проводити на природі....Як на мене, це чудово бути в гармонії з природою.

 

Фото – з сайту ОУС

Джерело  - http://skauty.org.ua/news/interv_ju_z_marieju_gilzhinskoju_oseredkovoju_oseredku_chervonograd_ous/2013-10-15-95

 

Переглядів: 718 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 10:02
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024