Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Жовтень » 17 » Зелена аптека: рослини для дому та офісу
10:58
Зелена аптека: рослини для дому та офісу

ВАЗОНИ - ЦІЛИТЕЛІ


   Кімнатні рослини - не лише краса, а й порятунок від недуг 

   і життєва сила. Тож для дому і офісу їх варто обирати 

   не тільки за привабливим листям та яскравими квітами. 

   Одразу після новосілля чи ремонту – першим варто поселити 

   спатифіллум, радять FAKTY.ictv.ua.

 




«Його бажано, як кішку – першого запускати в дім. Він поглинає всі лаки, фарби, будівельні запахи. Аби в подальшому ви цим не дихали, він все забирає на себе», - розповідає фітодизайнер Надія Горбачова.

 

Якщо в родині є маленькі діти, не варто тримати вдома отруйні рослини, - допитлива малеча часто хоче все скуштувати. Тож краще відмовитися від дифенбахії, кротона, олеандра, азалії й філодендрона.

 

У спальні зайві великі фікуси, бо вночі вони продукують вуглекислий газ. А от лимон та інші цитрусові очистять повітря від мікробів. Ці деревця допоможуть вберегтися від застуди.

 

А чемпіон із поглинання шкідливих речовин з повітря – хлорофітум. «Він дуже добре очищує повітря, іонізує його. Вважається, що пара рослин на 20 квадратних метрів повністю очищує повітря за ніч», - каже фітодизайнер Ірина Касьян.

 

В’юнкі рослини забирають негатив. Експерти з фен-шуй рекомендують їх для офісів, аби пом’якшити енергетику в кутках і взагалі поліпшити енергію. «Ви можете їх поставити так, аби вони вилися вгору. Тоді воно символізує ріст і навіть піднімає енергію в таких приміщеннях, які підвальні чи знаходяться під сходами», - розповідає експерт з фен-шуй Олена Івановська.

 

Кактуси ж краще залишити на підвіконні: біля техніки вони не допоможуть. Фітодизайнери радять тримати на роботі не дуже вибагливі рослини. «Для великих офісів, великих приміщень дуже добре використовувати великі рослини-домінанти. Вони будуть акцентами, будуть розряджати обстановку. Під час переговорів можна поставити на стіл фіалку. Вона дуже добре настроює на поступки, компроміс», - каже фітодизайнер.

 

Існує й мода на рослини. В Америці, наприклад, підлеглі дарують шефові пальму «леді» – вона заспокоює нерви, тож бос не буде дратівливим. А в Україні полюбили нове грошове деревце. Та головне - не купити рослину, а старанно її доглядати, бо навіть найменше деревце відчуває вашу енергетику. Від світлих думок і турботи воно й ростиме краще, і очищуватиме повітря сильніше.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

 http://www.expres.ua/health/2013/10/16/95423-roslyny-domu-ofisu-zeleni-ionizatory-kycky-cilyteli-myrotvorci-porady
Переглядів: 1143 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 10:24
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024