Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Жовтень » 18 » На медичні теми: щеплення на полімеоліт - зменшуються, хоча хвороба далі лютує там, звідки може дійти до України
17:15
На медичні теми: щеплення на полімеоліт - зменшуються, хоча хвороба далі лютує там, звідки може дійти до України

НЕМАЄ - ДОВІР'Я, НЕМАЄ - ЩЕПЛЕНЬ 

 

В Україні щороку має бути вакциновано від поліомієліту мінімум 95% 

дітей віком до року, однак торік майже четвертина дітей щеплена 

не була. Про це в коментарі ZAXID.NET повідомила головний 

позаштатний епідеміолог департаменту охорони здоров'я Львівської 

ОДА Наталія Тімко.

 


«Зниження почалося з 2009 року, коли замість 95% було охоплено понад 80% дітей, у 2010-му взагалі була критична ситуація – 57%, у 2011 – 54%, у 2012 – майже 74%. Тому на сьогодні є дуже великий прошарок не імунізованих дітей, які потребують обов’язкової вакцинації згідно з календарем щеплень для того, щоб їх захистити», – сказала Наталія Тімко.

 

За її словами, потрібна вакцина є. «Згідно з національним календарем щеплень вакцинувати починають дітей з 3-місячного віку. В 3-4 місяців дитина отримує інактивований поліомієліт, тобто ін’єкційний, в 5 місяців їй крапають оральні краплі, наступна ревакцинація краплями йде у 18 місяців, в 6 років і в 14 років. Це вважається повністю завершений етап вакцинації і ревакцинації проти поліомієліту», – пояснила головний епідеміолог області.

 

Що стосується якості поліомієлітної вакцини, Наталія Тімко наголосила, що жодного разу не було якоїсь заборони щодо її використання. Також не було зареєстровано якихось надзвичайних побічних реакцій чи нарікань стосовно її якості.

 

«Ін’єкційна поліомієлітна вакцина, яку ми використовуємо, вироблена у Франції, до виробника претензій бути не може, оральна – у Москві, її використовують в країнах СНД, а тепер і в Україні. Її якість не змінювалася останні 30-40 років, вона вже перевірена на поколіннях людей, тож сумніватися не доводиться», – сказала головний позаштатний епідеміолог.

 

Також вона додала, що постійно відслідковуються умови перевезення вакцини. Адже для того, щоб вакцина зберегла свою імуногенну дію, тобто викликала імунітет, вона повинна зберігатися при температурі від 2 до 8 градусів. Якщо температурний режим порушується – вона втрачає свої властивості. «За цим постійно пильнують, тому на сьогодні немає жодних зауважень до якості поліомієлітної вакцини ні в Україні, ні на Львівщині», – резюмувала Наталія Тімко.

 

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров’я застерігає, що в Україну може потрапити вірус поліомієліту. Зараз випадки хвороби, в тому числі 10 летальних, зафіксовано в Таджикистані. Також вірус виявлено в Ізраїлі.

 

Додамо, що головний позаштатний епідеміолог департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА Наталія Тімко також заявила, що випадків поліомієліту на Львівщині і в Україні немає.

 

Фото - med-press.org.ua

Джерело: 

http://zaxid.net/home/showSingleNews.do?torik_chvert_ditey_v_ukrayini_ne_vaktsinuvali_vid_poliomiyelitu___timko&objectId=1295763

 

Переглядів: 838 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 05:05
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024