Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Жовтень » 24 » Для української системи охорони здоров’я Сполучені Штати Америки є стратегічним партнером
14:33
Для української системи охорони здоров’я Сполучені Штати Америки є стратегічним партнером

ПАРТНЕРСТВУ МІЦНІТИ


Про це повідомила Міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова 

під час зустрічі з Послом Сполучених Штатів Америки Джеффрі 

Пайєттом, яка відбулася 23 жовтня у стінах Міністерства.

 




Раїса Богатирьова зазначила, що вітчизняна медицина нині перебуває на етапі перетворень, тому підтримка такого потужного партнера як Сполучені Штати Америки необхідна країні в галузі охорони здоров’я.

 

«Ми високо цінуємо той факт, що Уряд США, фінансуючи діяльність у сфері охорони здоров'я в Україні, акцентує свою увагу на забезпеченні сталості програм, які сьогодні підтримуються міжнародними донорськими організаціями, зокрема Глобальним фондом з протидії СНІДУ, туберкульозу та малярії, а також на розвитку потенціалу неурядових організацій та їх партнерства із державними закладами охорони здоров'я», – зауважила Міністр, висловивши сподівання, що нові спільні проекти матимуть успішне впровадження – в цьому МОЗ України завжди готовий до відкритого діалогу.

 

Джеффрі Пайєтт повідомив українського міністра, що всього за три місяці свої каденції в статусі Посла США в Україні із широкого спектру взаємовідносин, співпраця в сфері медицини посідає важливе місце. Особливо в боротьбі з такими соціально небезпечними хворобами як ВІЛ/СНІД та туберкульоз.

 

«Нещодавно я відвідав Український центр контролю за соціально-небезпечними хворобами МОЗ України і маю відзначити, що Україна рухається правильним шляхом. Нас цікавить і подальша співпраця в попереджені та профілактиці інфекційних захворювань, а також проведення відповідних досліджень у цій сфері», – повідомив американський дипломат.

 

«На наше переконання, Центр – це лише початкова стадія в створенні повноцінного органу, який відповідатиме за контроль та боротьбу з ВІЛ/СНІД і туберкульозом. На сьогоднішній момент вже вивчений досвід Європи, проте ще варто додати кращі напрацювання США, тому, за можливості, просимо американську сторону надати для цього відповідну технічну допомогу», – зазначила Раїса Богатирьова.

 

 За її словами, зараз Міністерство охорони здоров’я України опрацьовує спільні позиції та пріоритети щодо розробки єдиної стратегії у сфері протидії ВІЛ-інфекції та туберкульозу, і співпраця з США в цьому питанні протягом останніх років має плідний результат. Сьогодні динаміка захворюваності і смертності від цих хвороб помітно знижується. Переглянувши нормативну база, на прохання громадських та пацієнтських організацій до неї було внесено багато змін. Держава виділяє кошти на фінансування основних програм лікування, ведеться розбудова лабораторної бази, проводиться постійне навчання лікарі при залученні сучасних комунікативних інструментів –Інтернету, телеконференцій тощо.

 

Під час зустрічі Джеффрі Пайєтт озвучив побажання американських фармвиробників взяти участь у пілотному проекті з державного регулювання цін на ліки для хворих на цукровий діабет, який найближчим часом планує запровадити український Уряд.

 

Міністр охорони здоров’я України поінформувала Посла США, що наразі Україна збільшує фінансування для лікування хворих на цукровий діабет. Для цього заплановано запровадити проект, за яким держава компенсуватиме хворим вартість ліків на інсулін. Хворому необхідно буде лише отримати рецепт від лікаря та медикаменти у відповідній аптеці. У свою чергу це сприятиме забезпеченню якісного реєстру хворих на цукровий діабет.

 

«Ми зустрілися фактично з усіма виробниками інсулінів, представлених на українському ринку, та домовилися про поступове зниження цін на зазначені ліки. Ми робимо це для того, аби надати рівний доступ до українського ринку всім виробникам інсуліну та забезпечити широкий вибір якісних ліків для наших пацієнтів», – розповіла Раїса Богатирьова.

 

Наприкінці зустрічі Джеффрі Пайєтт констатував, що подібними кроками та діями МОЗ України демонструє свою готовність до реалізації основних етапів співпраці в рамках можливої Угоди про асоціацію України з Європейським Союзом.

 

З цього приводу Раїса Богатирьова завірила Посла, що протягом останнього року Міністерство охорони здоров’я України активізувало свій діалог з ВООЗ та іншими міжнародними партнерами і активно застосовує їх напрацювання та рекомендації на практиці – в нормативно-правових аспектах, в лікувальній роботі, сертифікації, ліцензуванні тощо. Такі дії спрощують доступ іноземних компаній до українського ринку та відкривають широкі перспективи для українського бізнесу на світовій арені.

 

 Під час зустрічі також порушувалися питання співпраці країн у фармацевтичній сфері, співпраці з Американською торговою палатою, взаємодії обох країн по боротьбі із біологічними забрудненнями.

 

Прес-служба МОЗ України

Переглядів: 741 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 19:53
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024