Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Жовтень » 25 » З доповіді голови Львівської ОО ТЧХ України В. Мойсеєнка на засіданні Президії ЛОО ТЧХУ, виголошеній 24 жовтня
12:39
З доповіді голови Львівської ОО ТЧХ України В. Мойсеєнка на засіданні Президії ЛОО ТЧХУ, виголошеній 24 жовтня

НАВЧАННЯ НАСЕЛЕННЯ НАВИЧКАМ НАДАННЯ  ПЕРШОЇ ДОПОМОГИ

 

Один з напрямків роботи обласної організації Товариства Червоного Хреста 

України  – це навчання населення навичкам першої допомоги в рамках 

статутної діяльності.

 

 






Починаючи з 2010 року,  у нас створена система для навчання населення навичкам надання першої допомоги .  Цей напрям  - проголошено найголовнішим пріоритетом діяльності Товариства Червонного  Хреста еа даний час.

Сьогодні, як ніколи, громадяни повинні оволодіти навичками само, - і взаємо, - допомоги в екстремальних ситуаціях. Настав час залучати до нього необхідних спеціалістів охорони здоров’я та націлити керівників підприємств на необхідність проведення навчання штатних працівників, як це робиться у всіх цивілізованих країнах.

Першою допомогою називають ряд дій, що вживаються для порятунку життя чи зменшення шкоди здоров’ю при травмах і захворюваннях. За умови правильного виконання цих дій подальше лікування може виявитися більш простим, час одужання скорочується, а головне - часто це єдиний спосіб збереження життя. 

Першу допомогу потерпілий повинен отримати ще до того, як прибудуть лікарі. Уміння надати першу допомогу є обов’язковим для кожної людини, природно в міру своїх знань і здібностей. У першу чергу потерпілий може допомогти собі сам, йому можуть допомогти люди, які є поруч або громадяни, які навчалися прийомам першої допомоги спеціально.

Більшість людей не мають професійних медичних пізнань, не мають у своєму розпорядженні їх і більшість постраждалих. Ось чому дуже корисно навчання громадян базовим принципам, простим правилам і твердо встановленим правилам при наданні першої допомоги.

При Львівській обласній організації Товариства Червоного Хреста України постійно проводяться навчання  із підготовки домашніх сестер-доглядальниць та масажистів,  підготовка волонтерів по програмі першої невідкладної допомоги  в спеціалізованих класах  обласної організації. 

На даний момент навчання по наданню першої допомоги при Львівській обласній організації Товариства Червоного Хреста відвідує понад 60 людей. Створено чотири навчальних групи: три групи – Державтоінспекція (ДАІ) міста Львова та одна група – батальйон міліції особливого призначення (БМОП) «Беркут».

Найближчим часом розпочнуться навчання по програмі 12-годинних курсів з оволодіння навичками надання першої долікарської допомоги для ДАІ Львівської області, ряду охоронних служб, Управління по боротьбі з організованою злочинністю у Львівської області (УБОЗ), працівників всіх підрозділів МВС України у Львівській області.

На даний час працює 4 інструктори. Створені 2 навчальні центри.

Починаючи з 2011 року була надана допомоги від НК ТЧХУ манекенами та іншим приладдям для покращення матеріально-технічної бази учбових класів.

Також залучаються волонтери – медики, студенти вищих курсів мед. Університету, мед. коледжів.

Проводяться навчання в створених класах по наданню першої допомоги в Миколаївській, Яворівській,  Новояворівській МО, Дрогобицькій МО ТЧХУ.

 

Всього за 2013 р. пройшли навчання по першій невідкладній допомозі:

 

•  В учбових класах ОО ТЧХУ – 108 чол.;

•  В Сокальській РО ТЧХУ – 17 чол.

•  В Дрогобицькій МО ТЧХУ – 39 чол.

•  В Трускавецькій МО ТЧХУ – 1чол.

 

Ця робота, яка вкрай потрібна  у нинішній ситуації  росту  дорожного і виробничого травматизму, нами всіляко підтримується,  вдосконалюється й активізується. 

 

Фото – Ірини Апостолюк

Голова ЛОО ТЧХ України                   В.Мойсеєнко

 

 

Переглядів: 729 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 22:49
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024