Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Жовтень » 25 » Типове положення про первинну організацію Товариства Червоного Хреста України
17:32
Типове положення про первинну організацію Товариства Червоного Хреста України



 ОСНОВНИЙ  ДОКУМЕНТ  ПЕРВИННОГО  ОСЕРЕДКУ

Затверджено постановою

                                                                           Президії правління Товариства

                                                                           від 24.10.2013 р. № 15/6

 Типове положення  про первинну організацію

 Товариства Червоного Хреста України

                                                   

  Це положення визначає єдиний порядок створення  та функціонування 

  первинної організації Товариства Червоного Хреста України.


1. Первинна організація Товариства Червоного Хреста України   є неприбутковою благодійною добровільною гуманітарною громадською організацією, складовою неподільною частиною Товариства Червоного Хреста України (далі – Товариство).

2. Первинна організація створюється за місцем проживання, роботи чи навчання  у разі наявності п’яти і більше членів Товариства за їхнім бажанням та за умови, що кожний  з цих членів не входить до іншої первинної організації.

3.Первинна організація керується в своїй діяльності Конституцією України, чинним законодавством України, Статутом Товариства, Законами України «Про Товариство Червоного Хреста України, «Про символіку Червоного Хреста, Червоного Півмісяця та Червоного Кристалу в Україні», нормативними актами колегіальних органів організацій Товариства вищого рівня, цим Положенням, а також основоположними принципами Міжнародного руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця (далі – Міжнародний Рух), а саме:

Гуманність

Міжнародний Рух, виникнення якого зумовлене прагненням надавати допомогу всім пораненим на полі бою без винятку або переваги, намагається за будь-яких обставин  як на міжнародному, так і на національному рівні попереджувати або полегшувати страждання людини. Рух покликаний захищати  життя та здоров`я  людей і забезпечувати повагу до людської особливості. Він сприяє досягненню взаєморозуміння, дружби, співробітництва і міцного миру між народами.

Неупередженість

Міжнародний Рух не робить будь-якого розрізнення за расовою, релігійною, класовою ознакою або політичними переконаннями. Він лише намагається полегшувати страждання людей в першу чергу тих, хто найбільше цього потребує.

Нейтральність

Щоб зберегти загальну довіру, Міжнародний Рух не може приймати будь-яку сторону у збройних конфліктах і вступати в суперечки політичного, расового, релігійного або ідеологічного характеру.

Незалежність

Міжнародний Рух незалежний. Національні  Товариства, надаючи допомогу уряду в його гуманітарній діяльності і дотримуючись законів своєї країни, повинні, проте, завжди зберігати автономію, щоб мати можливість діяти відповідно до принципів Міжнародного Руху.

Добровільність

У своїй добровільній діяльності щодо надання допомоги Міжнародний Рух ні в якій мірі не керується прагненням одержання вигоди.

Єдиність

У будь-якій країні може бути тільки одне національне Товариство Червоного Хреста або Червоного Півмісяця. Воно відкрите для всіх і може здійснювати свою гуманітарну діяльність на всій території країни.

Універсальність

Міжнародний Рух є всесвітнім. Всі національні Товариства користуються рівними правами і зобов`язані  надавати допомогу одне одному.


4.Первинна організація  не є юридичною особою і не підлягає державній реєстрації. Керівництво первинної організації знаходиться за адресою ______________________________________________.

5.Первинна організація  відповідно до територіального розташування входить до складу міської, районної, міськрайонної організації Товариства і здійснює свою діяльність під її безпосереднім керівництвом.

6.Первинна організація  самостійно вирішує питання своєї діяльності, визначаючи напрями роботи відповідно до Статуту Товариства, Положення про первинну організацію Товариства з урахуванням місцевих умов.

7.Положення про первинну організацію Товариства (зміни і доповнення до нього) приймаються і затверджуються правлінням організації вищого рівня.

8.Первинна організація  проводить роботу безпосередньо з членами Товариства, організовує їх на виконання мети і завдань, що стоять перед первинною організацією  Товариства відповідно до Статуту Товариства, Закону України «Про Товариство Червоного Хреста України» та цього Положення.

9.Основною метою діяльності первинної організації є участь у заходах щодо захисту життя людини, попередження та полегшення людських страждань під час збройних конфліктів, стихійного лиха, катастроф, аварій, зміцнення здоров`я та соціального благополуччя людини, формування здорового способу життя.


         Для виконання цієї мети первинна організація за допомогою активу:

- роз’яснює та пропагує серед населення гуманітарні принципи, мету і завдання Товариства;

-залучає громадян у члени Товариства, заохочує дітей та молодь до червоно хресної роботи;

- бере участь у наданні медико-соціальної допомоги одиноким громадянам похилого віку, інвалідам  та ветеранам війни і праці, дітям-сиротам, іншим соціально незахищеним верствам населення;

- бере участь у заходах по наданню  гуманітарної та іншої допомоги населенню, потерпілому під час збройних конфліктів, стихійного лиха, катастроф, аварій;

- здійснює роботу по залученню громадян до лав донорів, пропагуванню серед населення безоплатного давання крові;

- бере участь в організації підготовки населення до надання першої долікарської допомоги і догляду за хворими;

- проводить благодійні акції по збору пожертвувань, грошових благодійних та цільових внесків для виконання завдань, що стоять перед Товариством;

- здійснює пропаганду серед населення медичних та гігієнічних знань, здорового способу життя;

-організовує оформлення наочних матеріалів (виставок, фотомонтажів, тощо) про діяльність первинної організації;

-пропагує в трудових колективах, за місцем навчання та проживання населення мету і завдання Товариства, основоположні принципи Міжнародного Руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, розповсюджує знання з міжнародного гуманітарного права, здійснює різноманітні інформаційно-пропагандистські заходи, пов’язані з діяльністю первинної організації;

-виконує іншу роботу, що випливає із статутних завдань Товариства, цього Положення і специфіки підприємства, установи, організації, навчального закладу, території, де створена первинна організація, і не суперечить чинному законодавству України.


10. Первинна організація  в процесі виконання своїх завдань співпрацює з адміністрацією, радами, профспілковою та іншими  громадськими організаціями підприємства, установи, організації, навчального закладу, території, а також з установами охорони здоров`я, соціального захисту населення та ін. 

11. Вищим керівним органом первинної організації є загальні збори, які скликаються не рідше як один раз на 5 років. Збори обирають голову первинної організації, а також делегатів на районну, міську, міськрайонну конференцію у кількості і складі, що визначаються правлінням організації вищого рівня.

12. Голова первинної організації за своїм статусом представляє свою організацію на міській, районній, міськрайонній конференції як делегат.

13. Загальні збори первинної організації правомочні, якщо на них присутні більше як 50 % її членів. Рішення первинної організації, прийняте з перевищенням своїх повноважень, або якщо воно суперечить Статуту чи іншим нормативним актам, що регулюють діяльність Товариства, скасовується організацією вищого рівня.

14. Голова первинної організації:

- керує діяльністю первинної організації у період між загальними зборами, планує її роботу;

- на підставі заяв громадян приймає рішення про прийом та вибуття з членів Товариства;

- веде облік членів Товариства, приймає членські та інші благодійні внески згідно з установленим порядком;

- забезпечує облік безоплатних донорів крові та її компонентів, подає клопотання міській, районній, міськрайонній організації та адміністрації підприємства, установи, організації, навчального закладу про їх заохочення;

- веде облік здійснюваних заходів, складає та подає організації вищого рівня в установлений термін статистичний звіт про роботу первинної організації;

- організовує проведення заходів щодо виконання завдань, що стоять перед первинною організацією, рішень органів Товариства вищого рівня, що стосуються діяльності первинної організації;

- проводить загальні збори членів Товариства первинної організації.

15. Всі документи первинної організації підписуються відповідно її головою.

16. В первинній організації можуть створюватися постійні або тимчасові громадські комісії та ради для сприяння у вирішенні завдань, що стоять перед первинною організацією.

17. Реорганізація або ліквідація первинної організації Товариства здійснюється за рішенням правління організації Товариства вищого рівня при наявності в такій первинній організації менше 5 членів Товариства. Зазначені члени Товариства рішенням правління організації вищого рівня включаються до складу найближчої за розташуванням первинної організації.

 

      Голова організації__________________________________________________

                                      (прізвище, ім.`я, по батькові)

 

 Прес - служба Львівської ОО ТЧХ України

Переглядів: 2333 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 22:27
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024