Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Жовтень » 27 » 28 жовтня - День визволення України від фашистських загарбників
23:07
28 жовтня - День визволення України від фашистських загарбників

РАДІСТЬ І СЛЬОЗИ


  Сьогодні у Львові за участю керівництва Львівської ОДА 

  відбулись урочистості з нагоди відзначення Дня 

  визволення України від фашистських загарбників.








Відбулося покладання квітів на території Меморіального комплексу «Пагорб Слави» та проходження роти почесної варти Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, а також салютування салютної команди.

У заходах взяли участь голова Львівської ОДА Віктор Шемчук, перший заступник голови ОДА Богдан Матолич, заступник голови – керівник апарату ОДА Вадим Гураль та заступник голови ОДА Ірини Романів.




Сьогодні заступник голови-керівник апарату Львівської облдержадміністрації Вадим Гураль  зустрівся з ветеранами Великої Вітчизняної війни, що перебувають на лікуванні у Львівському обласному госпіталі інвалідів війни та репресованих імені Юрія Липи у місті Винники.

З нагоди Дня визволення України від фашистських загарбників заступник очільника Львівщини привітав очевидців війни, висловив їм велику подяку за подаровані життя наступним поколінням, а також вручив квіти та подарунки.

«Велика Вітчизняна війна чорною смугою пройшла по долях мільйонів наших співвітчизників. Ми завжди пам’ятатимемо про тих, хто віддав життя за нашу державу, піклуватимемось про тих, хто героїчно вистояв у ті нелегкі часи. Ми повинні рівнятись на вас, ставити за приклад ваш подвиг», – зазначив він.

В рамках візиту у госпіталь Вадим Гураль також ознайомився з роботою кабінету магнітно-резонансної томографії, введеного в експлуатацію 27.12.2012 р., оглянув приміщення, де лікуються та проживають ветерани, а також поспілкувався з ними.

«Президент України, Уряд та обласна влада приділяють значну увагу ветеранам війни, поліпшенню умов їх соціального та медичного захисту. Держава у величезному боргу перед ними і особливо в такі дні як сьогодні ми повинні згадати про всіх, хто був очевидцем війни. Лише вони можуть розповісти молодому поколінню, що це була за війна і, які страждання вона принесла. Саме тому жоден ветеран не залишиться без уваги держави – це головне завдання, яке ми виконуємо і, яким сьогодні опікується Президент України», – зазначив під час візиту заступник голови ОДА.

 

Довідка:




Первинний осередок Червоного Хреста госпіталю вже багато років поспіль очолює медичний статистик  Ірина Дмитрівна Назарко (на знімку). Вона ретельно веде документообіг і має папки по роках за останніх десять років діяльності. Завжди вчасно і у повному обсязі розповсюджує між членами товариства марки «Членський внесок».  Нагадаємо, що первинна організація госпіталю Червоного Хреста об'єднує 500 членів Товариства.

 

КЗ ЛОР «Львівський обласний госпіталь інвалідів війни та репресованих ім. Ю. Липи» є головним медичним закладом у Львівській області, що надає кваліфіковану, спеціалізовану, стаціонарну та поліклінічну лікувально-профілактичну допомогу  ветеранам війни та особам, на яких поширюється чинність Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту». Госпіталь організовує та забезпечує надання високоспеціалізованої стаціонарної та лікарсько-консультативної медичної допомоги, здійснює функції організаційно-методичного центру медичного обслуговування ветеранів війни області.

 

У госпіталі функціонує 810 ліжок, з них 385 – терапевтичного і 425 – хірургічного профілю, чотири терапевтичних відділення, два неврологічних, хірургічне, чотири відділення  ортопедичного профілю, урологічне, отоларингологічне, анестезіології та інтенсивної терапії – всього 15 відділень.

 

Крім стаціонарних відділень функціонує також приймальне, фізіотерапевтичне, гіпербаричної оксигенації, рентгенологічне відділення з кабінетами ультразвукової діагностики та магнітно-резонансної томографії,  клініко-діагностична лабораторія, поліклініка зі структурними підрозділами – стоматологічною службою (стоматологічні та зубопротезний кабінети), кабінетами функціональної діагностики, ендоскопії та колоноскопії.

 

Потужність поліклініки госпіталю – 250 відвідувань за зміну, на базі поліклініки здійснюють прийом лікарі 16 спеціальностей.

 

Щорічно в КЗ ЛОР «Львівський обласний госпіталь інвалідів війни та репресованих ім..Ю.Липи» отримують медичну допомогу близько 16,3 тис. хворих. Станом на 01.10.2013р. в госпіталі проліковано 12052 хворих (2012 рік – 16263 хворих), з них ветеранів війни та дітей війни – 7627 (63%), інвалідів загального захворювання – 1706 (14%), репресованих,учасників ліквідації аварії на ЧАЕС – 755 (3 %), цивільних – 1964(16 %).

 


Фото – www.loda.gov.ua

Прес – служба Львівської ОО ТЧХ України

 

Переглядів: 819 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 15:12
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024