Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Жовтень » 28 » У Яремчі відбувся міжнародний семінар «Підготовка громадських рятувальних загонів» за ініціативи шведів
17:31
У Яремчі відбувся міжнародний семінар «Підготовка громадських рятувальних загонів» за ініціативи шведів

ЄВРОПЕЙСЬКІ  ГОРИЗОНТИ


У  м. Яремче, що на Прикарпатті,  відбувся у період 

з 24 до 27 жовтня - міжнародний семінар на тему 

«Підготовка громадських рятувальних загонів», 

ініціатором якого виступила шведська неурядова 

організація «Громадська оборона».



 

У семінарі взяли участь представники обласних організацій Товариства Червоного Хреста України з Вінниці, Тернополя, Закарпаття, Донецька, Львова, - всього 35 осіб. 



  У роботі семінару  взяв  участь голова Львівської обласної  організації 

  Товариства  Червоного Хреста  України  Валентин  Мойсеєнко  (на  знімку).







Для обміну досвідом та ознайомлення з роботою прикарпатських рятувальників були запрошені працівники Управління ДСНС в Івано-Франківській  області.


 


Відкриваючи семінар, керівник українсько-шведського проекту п. Пекка Кацконен зазначив, що виклики та загрози сучасного світу вимагають нових підходів до  їх вирішення, тож у суспільному житті зростає роль неурядових громадських організацій.

Саме досвід таких громадських рятувальних загонів, які вже діють у Швеції,  буде  поширюватися і в Україні, що стане  дієвою допомогою для підвищення ефективності попередження різних надзвичайних ситуацій та реагування на них. 


 


В контексті цієї теми присутні переглянули фільм про діяльність пожежно-рятувальної служби Івано - Франківщини і шведські гості були приємно вражені високим професіоналізмом та універсальністю прикарпатських рятувальників, які виконують широкий спектр робіт.

У свою чергу перший заступник начальника Управління ДСНС в Івано-Франківській області, полковник служби цивільного захисту Ігор Оксентюк розповів присутнім про специфіку роботи пожежно-рятувальної служби в Карпатах під  час снігових  лавин, буревіїв, повеней, а  також про випадки пожеж та різних надзвичайних ситуацій, які трапилися на території Прикарпаття останнім часом.


 


В ході роботи семінару начальник гірської пошуково-рятувальної частини аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС в області Олег Ковтун ознайомив його учасників з особливостями надання допомоги потерпілим у гірській місцевості, а також підкреслив, що останнім часом на території області почастішали випадки надання допомоги саме іноземним туристам, які, вирушаючи в гори, потрапляють у різні нештатні ситуації.

Що стосується співпраці з громадськими організаціями, то перший заступник начальника Управління ДСНС в Івано-Франківській області Ігор Оксентюк зазначив, що його працівники підтримують тісні зв’язки з волонтерами та активістами громадських рухів області , адже це один із реальних кроків спільних дій, спрямованих на пропаганду безпечного способу життя мешканців Прикарпаття.

В Управлінні постійно відбуваються зустрічі працівників служби з представниками громадських і волонтерських організацій області, нещодавно було організовано практичне заняття, на якому волонтерів вчили, як користуватися вогнегасником для гасіння пожежі та надавати першу медичну допомогу постраждалій людині.

Даний семінар з обміну досвідом став першим кроком для налагодження співпраці у цьому напрямку, тож у перспективі – навчання  учасників громадських рятувальних загонів  Прикарпаття, Волині, Львівщини, інших  регіонів України, які будуть відбуватися під егідою Товариства Червоного  Хреста України  та за  участю представників Управлінь ДСНС різних регіонів нашої держави.


Фото -  www.if.mns.gov.ua

Прес - служба  Львівської  ОО ТЧХ України

Переглядів: 876 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 23:49
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024