Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Жовтень » 29 » Примхи погоди: "Шторм десятиріччя" в Англії закрив аеропорти, зупинив залізницю й дороги. Є жертви
06:28
Примхи погоди: "Шторм десятиріччя" в Англії закрив аеропорти, зупинив залізницю й дороги. Є жертви

«ТУМАННИЙ  АЛЬБІОН» ТРИМАЄ ІСПИТ


 На півдні Англії бушує шторм - найсильніший 

 за десятиліття. Жертвами стихії стали 17-річна

 дівчина та 50-річний чоловік. Ще один 14-річний 

 підліток зник безвісти, його затягнуло хвилями в

 море, розповідає euronews.






У лондонському аеропорту Хітроу скасували понад 130 рейсів. А в Ґетвіку було відсутнє залізничне сполучення з центром британської столиці. Вітер зі швидкістю 130-160 км за годину порвав лінії електропередач, зламав дерева та понівечив автомобілі.

Чимало головних доріг перекриті, вітер зносив зі шляху мотоцикли та легкі авто.У деяких регіонах було зупинено рух потягів. Таким чином початок робочого тижня чимало англійців змушені були провести вдома.

Востаннє потужний шторм накрив Британію ще в 1987 році, тоді загинули 18 людей, а вітер повалив 18 млн дерев. Тоді стихія заскочила британців зненацька, спричинила мільйонні збитки, а національна метеослужба потрапила під шквал критики.

Довідка:

Кількість загиблих в результаті проходження шторму по країнах Європи збільшилася до 13 людей, передає в понеділок, 28 жовтня, агентство Associated Press.

За даними британської влади, з-за стихійного лиха загинули п'ять осіб, їх придавило деревами, що впали. Влада Німеччини повідомляють лише про шість жертв, з них дві людини загинули в морі. На північ від столиці Данії Копенгагена чоловік був убитий цеглою, а в столиці Нідерландів Амстердамі жінку також придавило деревом.

Сотні тисяч європейців залишаються без світла. Як повідомляє BBC News, на території Великобританії труднощі з забезпеченням електроенергією в понеділок відчували 600 тисяч домогосподарств, однак протягом дня подачу електрики в більшості випадків вдалося відновити. На півночі Франції порушена подача електрики в 42 тисячі будівель.

Істотно порушено транспортне сполучення на півночі Європи. Так, в амстердамському аеропорту Схіпхол скасовано близько 50 рейсів, в лондонському Хітроу - понад 130. Повідомляється про масові затримки рейсів в аеропортах Гамбурга, Копенгагена і Стокгольма.

Нагадаємо, швидкість вітру в районі британського острова Уайт досягала 45 метрів в секунду (160 кілометрів на годину), що вважається ураганної силою. На території Великобританії і на півночі Європи швидкість поривів вітру становить 25-30 метрів в секунду.

Британські ЗМІ назвали шторм "Святий Юда" по імені апостола, чию пам'ять католицька церква вшановує 28 жовтня. Негода прийде в Північно-Західний регіон Росії у вівторок, попереджає агентство ИТАР-ТАСС.


Фото -www.expres.ua

Джерело:

http://www.expres.ua/world/2013/10/28/96028-shtorm-desyatyrichchya-angliyi-zakryv-aeroporty-zupynyv-zaliznycyu-dorogy

Переглядів: 618 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 03:32
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024