Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Жовтень » 29 » Примхи погоди: смертоносний ураган "Святий Юда" сягнув Петербурга
16:10
Примхи погоди: смертоносний ураган "Святий Юда" сягнув Петербурга

«СВЯТИЙ ЮДА» У РОСІЇ


 Прихід в північно-західні регіони Росії шторму

"Святий Юда" призвів до відключення 

 електроенергії відразу у трьох областях РФ - 

 Новгородській, Псковській і Ленінградській, 

 а також у республіці Карелія.









Стихія, як ми повідомляли, вже пройшлася по європейських країнах, залишивши там тисячі будинків без світла. Як повідомили "Інтерфаксу" у прес - службі ГУ МНС Новгородської області, світла позбавлені майже 1,5 тисячі осіб.

Бригади філії ВАТ "МРСК Північно –Західний "Новгороденерго" намагаються усунути наслідки буйства стихії. 

У Псковській області електроенергію відключили в 359 населених пунктах. У загальній складності без світла залишилися 6,61 тис. чоловік. На сайті регіонального главку МНС повідомляється , що в Пскові й області введено режим надзвичайної ситуації.

В Олонецкому районі республіки Карелія в зону відключення потрапили 13 населених пунктів, йдеться на сайті регіонального главку МНС. На даний момент з'ясовуються причини відключення і проводяться аварійно -відновлювальні роботи.

До приходу «Святого Юди» готується весь Північно-Західний регіон Росії, зокрема, Санкт-Петербург і Ленінградська область . Попередження буде діяти найближчі два дні - вівторок і середу.

Вже зараз на території Петербурга і області виникли порушення електропостачання населених пунктів. Так, без електрики залишилися понад 13 тисяч жителів регіону.

Станом на 12:00 за місцевим часом у зоні відключення знаходяться 238 населених пунктів з кількістю иешканців 13055 чоловік у Кінгісеппському , Сланцевському, Ломоносовському , Лужському і Волосовському районах Ленінградської області, йдеться в повідомленні на сайті регіонального главку МНС.

Через наближення шторму рівень води у дельті Неви вже перевищив норму на 75 сантиметрів. В даний час закриті судопропускного і водопропускні споруди на дамбі в Фінській затоці , станом на 11:00 за московським часом рівень води біля гідропоста "Гірський інститут" ( Василівський острів ) склав плюс 75 сантиметрів .

 У прес -службі дирекції комплексу захисних споруд " Інтерфаксу" сказали , що затвори споруд будуть закриті орієнтовно до 7:00 вечора.

Кількість загиблих внаслідок шторму Святий Іуда, що пронісся по країнах Європи, збільшилася до 13-ти осіб, повідомляє в понеділок, 28 жовтня, агентство Associated Press, пише Лента.ру.

У Німеччині загинули шестеро людей, у Великобританії – чотири. У Нідерландах, Франції та Данії загинуло по одній людині. Більшість загиблих стали жертвами дерев, що впали. У Бретані на північному заході Франції жінку віднесло в море. За даними британської влади, через стихійне лихо загинуло п'ять осіб, їх придавило деревами, що впали. У Німеччині повідомляють про шість жертв, з них дві людини загинули в морі. У Нідерландах, Франції та Данії загинуло по одній людині.

Сотні тисяч жителів Європи залишаються без світла. Як повідомляє BBC News, на території Великобританії труднощі із забезпеченням електроенергією в понеділок відчували 600 тисяч домогосподарств, проте протягом дня подання електрики в більшості випадків вдалося відновити.

На півночі Франції порушено подачу електрики в 42 тисячі будівель. Істотно порушено транспортне сполучення на півночі Європи. Так, в амстердамському аеропорту Схіпхол скасовано близько 50 рейсів, в лондонському Хітроу – більше 130.

Повідомляється про масові затримки рейсів в аеропортах Гамбурга, Копенгагена і Стокгольма. Метеорологи в Німеччині зафіксували над Північним морем рекордні пориви вітру зі швидкістю до 190 км/год.

Негода частково паралізувала залізничний рух на півночі ФРН. Повністю було зупинено рух поїздів регіонального значення у федеральній землі Шлезвіг-Гольштейн. З істотними затримками ходили поїзди з Берліна до Ганновера і до Гамбурга.

У Швеції швидкість вітру становила 42 метрів на секунду. Без електрики залишилися близько 90 тисяч будинків. На півдні країни припинено рух поїздів. Закриті аеропорти міст Мальме і Гетеборг.

Перервано морське поромне сполучення до Польщі і Німеччини. Не ходять пороми і на острів Готланд. Закрито Ересуннскій міст між Швецією і Данією. Потужний шторм продовжує вирувати і в Латвії .

Повністю знеструмлені три міста – Вентспілс, Кулдигу і Талсі, де в цілому проживають близько 68 тисяч осіб. Найважливіші державні організації – лікарні, комунальні служби і великі підприємства – продовжують працювати завдяки генераторам, які забезпечують тимчасове електропостачання в містах.

В Естонії без світла залишилися більше 50 тисяч домогосподарств, вийшли з ладу більше 2500 підстанцій. Найбільш сильні пориви вітру в Західній Естонії перевищували 30 метрів на секунду.

Зараз ураган Святий Іуда насувається на Санкт-Петербург і загрожує місту повінню. За прогнозами, сильний вітер досягне акваторії Фінської затоки вже до ранку. Захисні комплекси Петербурга переведені на посилений режим роботи.

 

Карта - www.expres.ua

Джерело:

http://www.expres.ua/world/2013/10/29/96036-smertonosnyy-uragan-svyatyy-yuda-syagnuv-peterburga

 

Переглядів: 710 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 17:52
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024