Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Жовтень » 29 » Перша група співробітників «Беркута» отримала сьогодні, 29 жовтня, сертифікати Червоного Хреста
17:30
Перша група співробітників «Беркута» отримала сьогодні, 29 жовтня, сертифікати Червоного Хреста

КВАЛІФІКАЦІЮ  ПІДТВЕРДЖЕНО


Перша група працівників спецпідрозділу міліції "Беркут", що брала участь у курсах з вивчення 12-годинної програми з надання першої долікарської допомоги потерпілим,  сьогодні, 29 жовтня, склала випускний іспит й отримала сертифікати Червоного Хреста міжнародного зразка,  які мають силу впродовж 3 років.







В цю групу входило 16 співробітників батальйону міліції особливого призначення «Беркут» Львівської області на чолі з командиром підрозділу Ростиславом Пацеляком. Вони два тижні  брали участь у заняттях, організованих медико - соціальним центром Львівської  обласної організації Товариства Червоного Хреста України.

Медики проводили з бійцями "Беркута" теоретичні та практичні заняття з вивчення основ надання першої долікарської допомоги при кульових пораненнях, пошкодженнях органів , переломах, а також навчили правил транспортування і перенесення потерпілих з різними видами поранень.




Голова Львівської  ОО ТЧХ України Валентин Мойсеєнко, вітаючи курсантів,  зазначив, що вони отримують свої документи про завершення навчання у знаменний день – 150-річчя Міжнародного руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, заснованого на першій міжнародній конференції  29 жовтня 1863 р., де також була запропонована ідея емблеми Червоного Хреста.




Під оплески і привітання присутніх В. Мойсеєнко вручив кожному слухачеві сертифікат особисто і побажав належно застосовувати набуті знання у екстремальних ситуаціях.




«Мені дуже приємно,  що всі курсанти поставилися до навчання сумлінно, і  жоден з них не осоромив «честі мундира» на екзаменах. «Другорічників» – немає. Недопущених до іспиту – також. Отже, завдання,  яке ставилося перед цією групою, виконане повністю. І нині ми дякуємо червонохрестівцям  за набуті нами медичні  знання». - Зазначив командир підрозділу Ростислав Пацеляк .




У Законі України «Про міліцію», виразно підкреслено,  що кожен працівник органів внутрішніх справ у разі потреби зобов'язаний надати медичну допомогу  постраждалим від правопорушень і нещасних випадків, а також тим, хто перебуває у безпорадному або небезпечному для життя і здоров'я стані, в тому числі неповнолітнім, які залишились без піклування. І тільки за умови , що життя потерпілого поза небезпекою або біля нього знаходяться кваліфіковані фахівці з надання медичної допомоги , співробітник міліції має  право перейти до виконання інших завдань.


Ще  9 груп співробітників з різних служб МВС України, що  охороняють порядок і спокій  у Львові, продовжують навчання у медико - соціальному центрі Львівської обласної організації  Товариства Червоного Хреста України.

Побажаймо ж  їм також відмінних успіхів!


Фото – МСЦ ЛОО ТЧХУ 

Прес – служба Львівської ОО ТЧХ України

 

На цю ж тему:

1. Умиротворити і врятувати - http://lviv-redcross.at.ua/blog/2013-10-09-2200

2. Допомога прийде своєчасно - http://lviv-redcross.at.ua/blog/2013-10-23-2248

Переглядів: 1810 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 23.04.2024, 23:55
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024