Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Жовтень » 30 » Петербург оговтується після шторму "Святий Юда "
18:17
Петербург оговтується після шторму "Святий Юда "

ДАМБИ  ЗАПОБІГЛИ  ПОВЕНІ


   Петербург прийняв на себе удар руйнівного шторму , що 

  забрав життя щонайменше 13 людей в Європі і порушив

  роботу транспорту у Великобританії , Франції та 

  Нідерландах.




На своєму шляху до Росії "Святий Юда " втратив свою міць , але неприємностей жителям Петербурга і Ленінградської області все одно доставив чимало.

Через стихію , за відомостями ГУ МНС Росії по Санкт-Петербургу , впало 27 дерев , в чотирьох місцях були обірвані дроти , зареєстровано 19 випадків падіння покрівельного заліза з дахів.

Підвищився рівень води в Неві - але від чергового затоплення місто врятував комплекс захисних споруд , що іменується в народі дамбою. Всі судно  - і водопропускні споруди в місті були закриті з 9 ранку до 18.24 .За оцінками інженерів , підйом води в Петербурзі міг би скласти 2 метри 60 сантиметрів по Балтійській системі висот. І при такому рівні води в зону можливого затоплення потрапили би понад 6700 будівель , у тому числі - підвали Ермітжу , Костянтинівський палац , Петропавлівська фортеця , шість станцій метрополітену , Морський порт , Адміралтейські верфі , Кіровський завод і Літній сад .

" В цілому з початку дня пожежно - рятувальні підрозділи здійснили понад ста виїздів на ліквідацію пригод , викликаних сильним вітром , - підводять проміжні підсумки в МНС. - Найбільша кількість заявок надходило з Виборзького , Петроградського , Калінінського , Приморського і Центрального районів міста".


Фотополювання на "Іуду "



На знімку: незважаючи на потужний вітер , вулиці Петербурга не спорожніли

МНС попереджало населення про те , як вести себе у випадках бур і ураганів - щільно закрити двері , вікна і вентиляцію з навітряного боку , прибрати речі з балконів , запастися продуктами і вимкнути газ.

"Святого Іуду" в Петербурзі , що звикло до постійних негод , чекали зі скепсисом . Однак страхітливі знімки з Європи , що переповнили Інтернет , підштовхнули багатьох до того , щоб взяти у цей день з собою камери.

Скористатися ними , правда , все одно толком не вдавалося : першу половину дня дощ періщив буквально з усіх боків , за секунду заливаючи будь-який об'єктив і не даючи встояти на місці , а в другій половині дня шторм немов би …" вимкнули " , і на кілька хвилин навіть з'явилося сонце .

Весь день городяни обмінювалися враженнями від того, що відбувалося - жителів південних околиць перелякали сильні пориви вітру , що погрожували розбити вікна ; в Автово , за свідченнями очевидців , на автомобіль звалилося товсте дерево ; ще одне дерево пошкодило машину на 3- й Радянської вулиці .

У Красногвардійському районі вітер розвернув вуличне кафе . На шляху людей постійно траплялися віднесені вітром дорожні знаки , попереджувальні огорожі і навіть павільйони зупинок громадського транспорту , по всьому місту звучали сирени пожежних машин.



На  знімку: від затоплення Ермітажу Неву зупинила дамба. 


Вітер навіть обірвав мовлення радіостанції " Ехо Москви в Петербурзі " (її передавач розташовується в Ольгине , де стався один з обривів проводів) .

На щастя , будемо сподіватися , в результаті  буйства "Святого Іуди" в Петербурзі -  ніхто не постраждав.

"Комплекс захисних споруд виконав свою основну функцію і запобіг черговій петербурзькій повені" , - заявляють в Дирекції установи . Вже оцінений збиток , який міг бути нанесений місту таким розгулом стихії - за оцінками економістів , він склав би 19,2 млрд рублів. Однак цих витрат вдалося уникнути.

Набагато гірше довелося Ленінградської області. Там в зоні відключення електроенергії виявилися 260 населених пунктів з населенням 25589 чоловік у Кінгісеппському , Сланцевском , Гатчинському , Ломоносовским , Тіхвінському , Лужском і Волосовської районах .

Станом на вечір 29 жовтня електропостачання у цих місцях відновлено ще не було.


Фото - www.bbc.co.uk                                

Джерело: http://www.bbc.co.uk/russian/russia/2013/10/131029_storm_judas_stpete_russia.shtml

 

Переглядів: 846 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 20:49
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 4
Гостей: 3
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024