Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Жовтень » 30 » Фотовиставка "150 років гуманітарної діяльності " відкрилася в Мінську 29 жовтня
20:03
Фотовиставка "150 років гуманітарної діяльності " відкрилася в Мінську 29 жовтня

ЮВІЛЕЙ   ЧЕРВОНОГО  ХРЕСТА  У МІНСЬКУ


   

  Фотовиставка "150 років гуманітарної діяльності" відкрилася 

  29 жовтня у Національній бібліотеці Білорусі, передає кореспондент БЕЛТА. 



Глава делегації Міжнародного комітету Червоного Хреста в Російській Федерації, Республіці Білорусь, Молдові та Україні Паскаль Кютт зазначив, що в експозицію включені 40 фотографій.

Вони - своєрідний літопис Міжнародного Комітету Червоного Хреста ( МКЧХ) і розвитку міжнародного гуманітарного права , починаючи з зображення першої сторінки Першої Женевської конференції і, закінчуючи нещодавніми кадрами з Сирії. 

" Фотознімки відображають основні напрямки діяльності: допомога пораненим і ув'язненим , відновлення сімейних зв'язків , зруйнованих військовими діями і лихоліттям. Але головне - це образи людей , які страждають і потребують допомоги і турботи , образи червонохрестівців, що вчиняють подвиг гуманності , - сказав Паскаль Кютт . - Серед авторів є, як майстри зі світовим ім'ям , так і співробітники МКЧХ , які стали свідками драматичних подій у різних куточках світу. Об'єктив фотоапарата відобразив страждання і надію , прояви людської гідності і мужності ".

Голова офісу представництва МФ ТЧХ і ЧП в Білорусі Сергій Болтрушевіч підкреслив , що гуманітарний рух витримав випробування часом.

 " Білоруське товариство Червоного Хреста ( БОКК ) є гідним продовжувачем гуманістичних ідей і цінностей , - сказав він. - БТЧХ з честю виконує свою місію на території республіки , активний учасник міжнародного руху".

 БТЧХ тісно співпрацює з державними органами - від місцевих органів влади до міністерств (у першу чергу охорони здоров'я , освіти , праці та соціального захисту , юстиції , оборони , МНС ) .

У поточному році БТЧХ реалізовує 26 програм для 500 тис. бенефіціарів . Членами Білоруського Товариства Червоного Хреста є близько 1 млн. чоловік - кожен десятий житель республіки. На заході відбулося нагородження переможців конкурсу оповідань на тему:  "Гуманність в серці кожного" і було нагороджено кращих білоруських волонтерів. 

Перша міжнародна конференція Червоного Хреста відбулася 29 жовтня 1863 року. Цей день вважається датою заснування величезного громадського руху, який протягом 150 років рятує життя мільйонам людей , полегшує страждання жертвам міжнародних і місцевих збройних конфліктів , надає соціальну допомогу населенню різних країн .

Міжнародний рух Червоного Хреста і Червоного Півмісяця за свою історію розширив гуманітарний потенціал своєї діяльності , пріоритетними напрямками діяльності організації є не лише допомога жертвам військових дій , а й соціальна підтримка вразливих верств населення у мирний час.

 

Оригінал статті - http://www.belta.by/ru/all_news/regions?id=650503

Джерело:

«Инфоглобус» Красного Креста:

http://vk.com/club58542888?w=wall-58542888_324

 

Переглядів: 660 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 18:54
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024